Gladsaxe Kommune

Gladsaxes senioridræt flytter hjem i stuerne

Del
På grund af corona er senioridræt i Gladsaxe Kommune sat på pause. Men leder af senioridræt, Lis Greisholm Christiansen, har gjort det muligt at dyrke stolegymnastik sammen – hver for sig.
Lis og Calle har taget sagen i egen hånd og optaget en video fra deres udestue i Bagsværd med stolegymnastik.
Lis og Calle har taget sagen i egen hånd og optaget en video fra deres udestue i Bagsværd med stolegymnastik.

Coronavirus vender op og ned på mange ting. Lis Greisholm Christiansen har stået i spidsen for senioridræt i Gladsaxe Kommune siden 1999. Sammen med sin mand, pianist og underviser ved senioridræt, Calle Greisholm, er hun vant til at stå ansigt til ansigt med deltagerne, når de spreder smil og glæde i forbindelse med idrætsaktiviteter. Men det er ikke længere muligt på grund af sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Nu har Lis og Calle taget sagen i egen hånd og optaget en video fra deres udestue i Bagsværd med 40 minutters stolegymnastik. Her gør de, hvad de kan for at holde fast i den muntre stemning, som kendetegner senioridrætten i Gladsaxe Kommune. Lis står for øvelserne, mens Calle bidrager med hyggelige toner fra sit keyboard.

Blev opfordret til at fortsætte

Efter at senioridrætten måtte lukke midlertidigt ned, blev Lis opfordret til at fortsætte på nettet. Derfor lagde hun og Calle hovederne i blød og kom op med en løsning.

- Vi blev både opfordret til det gennem vores facebookgruppe og administrationen af idrætsanlæg. Der var også en borger, der skrev til borgmesteren og efterlyste et program, som hendes mor havde en relation til. Der findes jo et hav af videoer på nettet, men ikke rigtig noget for denne her målgruppe og slet ikke med den personlige relation, som kendetegner senioridrætten i Gladsaxe. Deltagerne savner jo samværet, siger Lis.

Den velkendte stolegymnastik for seniorer bidrager til, at personer, som benytter sig af et hjælpemiddel eller har dårlig balance, kan få sig rørt. Det kan man nu gøre sammen – hver for sig.

- Videoen kan jo ikke erstatte den rigtige situation, men det er en hjælp til at vedligeholde sine funktioner. Derfor besluttede vi, at den skulle være henvendt til den ældste målgruppe, da de har størst behov for noget konkret, de kan relatere til. Man yder altid efter bedste evne, uanset alder og køn. Det handler om at være fælles om noget, selvom man får noget forskelligt ud af det, siger Lis.

Børn og børnebørn kan hjælpe til

At stolegymnastikken nu er flyttet fra plejeboligerne og ud på nettet, kan selvfølgelig gøre det svært for nogle seniorer at deltage, hvis de ikke er rutinerede internetbrugere. Men her opfordrer Lis til, at man får hjælp af sine nærmeste.

- Måske kan man dyrke stolegymnastik sammen med sine børn eller børnebørn hjemme i stuerne. Det vil også være med til at skabe noget af det samvær, som kendetegner senioridrætten i Gladsaxe. Og så er det bare rigtig vigtigt, at man får vedligeholdt sin fysik, selvom man er nødt til at være derhjemme. Man skal sørge for at få rejst sig op og styrke benmusklerne, selvom man er derhjemme, siger Lis.

Senioridræt i Gladsaxe blev sat på pause den 12. marts for at undgå smittespredning. Normalt kan man deltage i et bredt udvalg af idrætsaktiviteter, der henvender sig til forskellige målgrupper – for eksempel stolegymnastik, svømning, bowling, badminton og dans. Der er cirka 1600 ugentlige deltagere i alt og heraf 300 stolegymnaster.

Læs mere om senioridræt og se videoen med stolegymnastik på gladsaxe.dk/senioridraet

Kontakter

Gustav Foss Fabricius
Pressekonsulent
39 57 51 96 / 29 86 04 20
gufofa@gladsaxe.dk

Billeder

Lis og Calle har taget sagen i egen hånd og optaget en video fra deres udestue i Bagsværd med stolegymnastik.
Lis og Calle har taget sagen i egen hånd og optaget en video fra deres udestue i Bagsværd med stolegymnastik.
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye