Gladsaxe Kommune

Gladsaxes borgmester er skuffet over sort infrastrukturplan

Del

Gladsaxes borgmester Trine Græse er skuffet over den nye infrastrukturplan: Den er mere sort end grøn og den løser ikke hovedstadens massive støj- og trængselsproblemer.

Gladsaxes borgmester Trine Græse er både skuffet og overrasket over den nye infrastrukturplan, som et flertal i Folketinget netop har præsenteret og som hun kalder mere sort end grøn.

- Da regeringen skrottede den forrige regerings udspil, blev vi lovet en ny og grøn mobilitetsplan med et overordnet blik på, hvordan vi løser udfordringerne med støj og trængsel i hovedstadsområdet. I stedet får vi nu en sort plan med mere asfalt og flere biler. Udvidelse af motorveje og ringveje i og omkring Gladsaxe er en katastrofe for vores kommune, som vil pumpe biler ind i kommunen fra alle verdenshjørner, siger Trine Græse.

Et underfinansieret støj- og trængselshelvede
- Med den nye infrastrukturplan har vi fået alt det, vi ikke ville have, og det vi har fået, er meget lidt, upræcist beskrevet og underfinansieret. For eksempel er der kun sat 2,5 mia. kr. af til deling mellem Aarhus, Aalborg og København til letbaner. Det er stærkt underfinansieret og tyder på, at regeringen tørrer udgifterne af på kommunerne. Alene Hovedstadens Letbane koster til sammenligning 6 mia. kr., og vi ved allerede nu, at der mangler knap 1,5 mia. kr. til finansiering af de to BRT-buslinjer 22S og 400S, som er planlagt på Ring 4 og fra Avedøre Holme til Gladsaxe Trafikplads. Samtidig er der kun afsat 3. mia. kr. frem til 2035 til af afhjælpe støjproblemerne. Det er fint til en start, så vi kan komme i gang. Men det rækker ikke til at løse problemerne. Og det haster, for hovedstaden er allerede ved at drukne i støj og trængsel. Så hvor er den grønne mobilitetsplan, som skulle sikre en sammenhængende og bæredygtig infrastruktur og afhjælpe den støj og trængsel, som truer vores sundhed. Den kan jeg ikke lige få øje på i denne plan, siger en skuffet Trine Græse.

Kontakter

Borgmester Trine Græse via Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum