Gladsaxe Kommune

Gladsaxe tilbyder coaching og sprogstøtte til SOSU-elever

Del
Gladsaxe Kommune tilbyder sine SOSU-elever coaching og sprogstøtte for at støtte og fastholde dem under deres uddannelse.

Som led i indsatsen for at rekruttere medarbejdere til ældreområdet har Gladsaxe tilknyttet to certificerede coaches, som skal sikre, at kommunens SOSU-elever får mest muligt ud af deres uddannelse. Samtidig har kommunen ansat en sprogmentor, da SOSU-uddannelsen tiltrækker mange studerende med anden etnisk baggrund. De to tilbud har stor effekt på elevernes trivsel og bidrager til, at færre falder fra uddannelsen.

Styrker fokus og trivsel

- I Gladsaxe vil vi gerne bidrage til at gøre det attraktivt for flere at tage en sundhedsfaglig uddannelse, så vi kan få uddannet flere dygtige medarbejdere til vores ældreområde. Men som SOSU-elev kan man for eksempel føle eksamensangst, forventningspres eller andre ting, der gør det svært at finde fokus. Det kan både påvirke deres uddannelse og øge risikoen for, at de falder fra undervejs. Derfor har vi valgt at tilbyde dem coaching og sprogstøtte under uddannelsen, fordi det hjælper dem i hverdagen, men også peger fremad og har fokus på de ting, som eleverne ønsker at ændre nu og her. Med coaching og sprogstøtte styrker vi elevernes fokus og trivsel og sikrer, at de får mere ud af deres uddannelse, fortæller formand for Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget Kristine Henriksen.

Afhjælper præstationsangst og nervøsitet

De to coaches har særligt fokus på at støtte eleverne og afhjælpe den præstationsangst og nervøsitet, der kan følge med, når man tager en sundhedsfaglig uddannelse, mens sprogmentoren hjælper tosprogede elever med blandt andet at forstå, hvordan fagudtryk bliver brugt i det daglige arbejde.

- I løbet af praktikken kan man godt blive usikker på, om man løser opgaverne hundrede procent korrekt, eller om man er god nok til at arbejde inden for social- og sundhedsfaget. Det kan være svært at stå alene med. Derfor er coaching en super mulighed. Det giver mulighed for at snakke og finde løsninger på lige præcis de udfordringer, man står overfor, siger Andreas Pilemann-Jensen, der er SOSU-elev i Gladsaxe.

Du kan læse mere om hverdagen som SOSU-elev i Gladsaxe her.

Kontakter

Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der indarbejdede FN’s verdensmål i sin kommunestrategi. Med verdensmålene som ramme arbejder Gladsaxe for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed samt en grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt. Gladsaxe Kommune har ca. 69.000 indbyggere og grænser op til København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev kommuner. 

Du kan læse mere om Gladsaxe Kommune på gladsaxe.dk.

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye