Gladsaxe Kommune

Gladsaxe samarbejder med tidligere anbragte om at forbedre forhold for anbragte børn

Del

Gladsaxe Kommune indgår samarbejde med organisationen De Anbragtes Vilkår om at forbedre forholdene for de gladsaxebørn, som er anbragt udenfor hjemmet.

Gladsaxe Kommune har netop indgået en unik og nytænkende samarbejdsaftale med De Anbragtes Vilkår, om at forbedre forholdene for udsatte gladsaxebørn. De Anbragtes Vilkår er en interesseorganisation stiftet af tidligere anbragte, der arbejder for og sammen med både nuværende og tidligere anbragte. Det er foreningens vision at være medskabere af et samfund, hvor anbringelser løfter børn ud af en udsat position og giver dem mulighed for at udfolde deres fulde potentiale.

Gladsaxe vil lytte til børnenes stemmer
Samarbejdsaftalen blev fredag underskrevet på Gladsaxe Rådhus af Gladsaxes borgmester Trine Græse og bestyrelsesformand for Anbragte Børns Vilkår David Adrian Pedersen.

-Som Unicef Børnevenlig By har vi et mål om at blive bedretil at lytte til børnenes stemmer. Og netop når det gælder udsatte børn har vi en særlig udfordring. For når man er vokset op i trygge kår og kommer med sine middelklasseværdier, som mange af vores medarbejdere på børneområdet, så kan det være svært at gennemskue forholdene og få stillet de rigtige spørgsmål, når man taler med udsatte børn eller er på tilsyn på anbringelsesstederne. Det har vi netop været vidne til i TV2-dokumentaren Nødråb fra børnehjemmet, som TV2 har vist de seneste uger. Derfor indgår vi nu i et partnerskab med De Anbragte vilkår, så vi med hjælp fra tidligere anbragte kan sikre forholdene for vores sårbare børn her i Gladsaxe, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Tre indsatser til gavn for Gladsaxes anbragte børn
Samarbejdet består af tre trin. Det første trin handler om, at Gladsaxe Kommune i fællesskab med De Anbragtes Vilkår implementerer tre af organisationens anbefalinger, som handler om at øge kvaliteten i sagsbehandlingen. Andet trin består i, at De Anbragtes Vilkår undersøger forholdene for og trivslen hos et bredt udsnit af de børn og unge, som i dag er anbragt udenfor hjemmet af Gladsaxe Kommune. Trin tre består i, at Gladsaxe Kommune sammen med De Anbragtes Vilkår omsætter den viden, kommunen får fra undersøgelsen i arbejdet med vores anbragte børn og unge, og hvordan vi kan klæde vores socialrådgivere at blive bedre til at skabe gode rammer for de anbragte gladsaxebørn.

”Hos De Anbragtes Vilkår synes vi, det er rigtig spændende at skulle være så direkte medudviklere af kvalitet sammen med de mennesker, der spiller en afgørende rolle i de anbragte børn og unges liv og vilkår. Vi tror på, at der i mødet mellem tidligere og nuværende anbragte kan opstå en unik viden og dermed et nyt perspektiv på kommunens praksis - en viden vi synes, det er både stærkt og modigt at Gladsaxe Kommune efterspørger i det her samarbejde. Anbringelsesområdet er komplekst og vi tror på, at brugerperspektivet kan være den puslespilsbrik, der kan give nye og bedre svar.” siger David Adrian Pedersen, bestyrelsesformand De Anbragtes Vilkår.

Nøgleord

Billeder

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum