Gladsaxe Kommune

Gladsaxe sætter fokus på FAR

Del

Torsdag 10. oktober kl. 13 slår Gladsaxe dørene op til Fars Legestue, som er er et sted hvor fædre med børn på 0 til 3 år kan mødes og være aktive med andre børn og deres fædre. Ud over Fars Legestue har Gladsaxe en far-ambassadør i sundhedsplejen og hjælp til fædre med fødselsdepression

Fars legestue er endnu et tilbud i rækken målrettet nybagte fædre. Med Fars Legestue får fædrene et sted hvor de kan være aktive sammen med deres børn i 0 til 3 års alderen og møde andre fædre, der som dem selv har valgt at gå på barsel eller blot tage en fridag sammen med deres børn. Fædrene kan komme og gå som det passer ind i hverdagen. I Fars Legestue er der en tovholder, som er med til at skabe god stemning og sikre at der er kaffe på kanden. Derudover kigger sundhedsplejen forbi i ulige uger, og her kan fædrene stille alle de spørgsmål de måtte have.

Flere fædre tager barsel
-
Vi ved, at det har en stor betydning at far og barn får en god relation helt fra starten af barnets første leveår. Øremærket barsel til fædre blev vedtaget i EU i foråret 2019, så indenfor de kommende år, når det træder i kraft i Danmark, forventer vi at se endnu flere fædre, der vælger at tage barsel for at være mere sammen med deres børn, og her er Fars Legestue en oplagt mulighed for fædre, der vil være aktive med deres børn, siger Linda Malmgren, ledende sundhedsplejerske for sundhedsplejen i Gladsaxe.

Legestuen bliver åbnet i samarbejde med Forum for Mænds Sundhed under projekt Far for Livet, støttet af Nordea-Fonden.

- Vores arbejde viser, at mange fædre ønsker at være mere aktive sammen med deres børn, men de ved ikke altid hvor de skal finde disse aktiviteter. Derfor er Fars Legestue et rigtig godt koncept til at invitere fædre og deres børn indenfor, og vi er utrolig glade for at Gladsaxe vil være med til at skabe gode rammer for fædre og børn, siger sekretariatschef i Forum for Mænds Sundhed, Mie Møller Nielsen.

Far-ambassadør i sundhedsplejen
At sætte ekstra fokus på fædre er helt i tråd med de tilbud som sundhedsplejen i Gladsaxe også arbejder med. I Gladsaxe opretter sundhedsplejen også en Far-ambassadør, som skal have særlig fokus på fædrene. Derudover tilbyder Gladsaxe, som en af de få kommuner i Danmark, fædre med fædrefødselsdepression et gruppetilbud.

Fars Legestue holder til i De Frivilliges Hus på Taxvej 15 i Bagsværd, og har åbent hver torsdag fra kl. 13 til 16.

Kontakter

Linda Malmgren, ledende sundhedsplejerske, 39 57 54 70.
Rikke Rosenmeier, kommunikationskonsulent, 39 57 50 21 eller mobil 26 18 00 70.

Billeder

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum