Green Power Denmark

Gladsaxe Kommune kåret som Årets Elbilparate Kommune 2023

Del

For første gang uddeles en pris til den kommune, der har gjort mest for at fremme opsætningen af ladestandere og skabe konkurrence på opladning. Bag prisen står Dansk e-Mobilitet og FDM.

Viceborgmester i Gladsaxe Kommune Serdal Benli (SF) modtager prisen af adm. direktør i FDM Stine Glavind. Foto: Lars Rønbøg
Viceborgmester i Gladsaxe Kommune Serdal Benli (SF) modtager prisen af adm. direktør i FDM Stine Glavind. Foto: Lars Rønbøg

Gladsaxe Kommune vinder prisen som Årets Elbilparate Kommune 2023.

Det er brancheorganisationen Dansk e-Mobilitet og FDM, som står bag den nye pris, der netop er overrakt til viceborgmester Serdal Benli (F), der modtager prisen af FDMs adm. direktør Stina Glavind i forbindelse med Dansk e-Mobilitets årsmøde.

Prisen som Årets Elbilparate Kommune gives til den kommune, der ud fra en række kriterier som opsætning af ladestandere, kvalitet af udbudsmateriale og dialog med markedet, opnår den bedste bedømmelse. Her har Gladsaxe Kommune scoret topkarakter. Kommunen har derudover gennemført et gennemtænkt udbud af kommunale arealer til ladestandere.

- Valget af Gladsaxe Kommune er oplagt. Kommunen er på mange måder på forkant med den grønne omstilling. Titlen som Årets Elbilparate Kommune 2023 understreger, at Gladsaxe også prioriterer omstillingen af vejtransporten, siger direktør John Dyrby Paulsen fra Dansk e-Mobilitet, der opfordrer andre kommuner til at følge Gladsaxes eksempel, når det gælder udbud af kommunale arealer til ladestandere.

Også hos FDM får Gladsaxe Kommune ros for sin indsats for elbil-området:

- Gladsaxe Kommune har på en god måde inkluderet hensynet til forbrugerne i sit udbud af arealer til ladestandere. Vi skal huske på, at ladestanderne er til for forbrugerne. Når forbrugerpriserne er med i udbud, skaber det fair konkurrence mellem ladeoperatørerne, uden at tingene gøres alt for kompliceret og bureaukratisk, siger Stina Glavind fra FDM.

Kommunerne er i dag forpligtet til at udbyde kommunale arealer til opsætning af ladestandere ved offentligt udbud. De foreløbige erfaringer viser, at mange ladeoperatører står klar til at byde, når kommunerne lancerer deres udbud. Både FDM og Dansk e-Mobilitet fremhæver, at Gladsaxe Kommune tager udgangspunkt i borgernes behov for opladning af elbiler fremfor at lade kravene til opsætning af ladestandere ved offentlige bygninger styre udbuddet på kommunale parkeringspladser.

- Ved at give prisen i år til Gladsaxe Kommune, håber vi, at andre kommuner vil lade sig inspirere, når de forbereder udbud af arealer til ladestandere. Vi håber, at udbuddene nu kommer som perler på en snor, for antallet af ladestandere skal helst være foran udviklingen i antallet af elbiler, siger John Dyrby Paulsen.

Antallet af elbiler i Danmark har netop passeret 100.000, og antallet af elbiler går kun en vej: Opad. Danskerne har for alvor taget elbilerne til sig, og det kan ses på både efterspørgslen og salgstallene. Dansk e-Mobilitet og FDM finder det realistisk, at der vil være en million rene elbiler i Danmark i 2030.

- Elbiler er fremtiden, og det er ikke tilfældigt, at årets bil i Danmark de seneste år har været en elbil, ligesom årets brugtbil i år også er en elbil, siger Stina Glavind, der også peger på, at antallet af elbilmodeller stiger, og at den samlede økonomi for en elbil er bedre end for en tilsvarende benzin- eller dieselbil.

Bag datagrundlaget for kåringen af Årets Elbilparate Kommune står datavirksomheden Gilling Aps, der ud fra egen model har leveret statistiske estimater og faktuelle data på blandt andet elbiler og ladestandere. Data stammer fra Statens Ejendomsdata, DTU Trafikvaneundersøgelse, Gillings butiksdatabase, Danmarks Statistik, Vejdirektoratets Data og flere andre datakilder.

Nøgleord

Kontakter

FDM pressetelefon tlf. 45270967, e-mail presse@fdm.dk

John Dyrby Paulsen, Dansk e-Mobilitet, tlf.: 35300484, e-mail: JDP@greenpowerdenmark.dk

Finn Gilling, tlf.: 60211704, e-mail: finn@gilling.com

Billeder

Viceborgmester i Gladsaxe Kommune Serdal Benli (SF) modtager prisen af adm. direktør i FDM Stine Glavind. Foto: Lars Rønbøg
Viceborgmester i Gladsaxe Kommune Serdal Benli (SF) modtager prisen af adm. direktør i FDM Stine Glavind. Foto: Lars Rønbøg
Download

Information om Green Power Denmark

Green Power Denmark
Green Power Denmark
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

35 300 400http://greenpowerdenmark.dk

Dansk e-mobilitet er brancheorganisationen for danske virksomheder med direkte kommerciel interesse i elbiler, elektriske varebiler og lastbiler samt elbussers introduktion i Danmark. Dansk e-mobilitet er en del af Green Power Denmark.

Brancheorganisationen består af medlemsvirksomheder fra hele værdikæden rundt om e-mobilitet, herunder energiselskaber, komponentleverandører, operatører af ladeinfrastruktur, producenter og importører af elektriske køretøjer, vidensinstitutioner og virksomheder, der bruger elektriske køretøjer.

Dansk Elbil Alliance afholdt stiftende generalforsamling 3. november 2009 og blev ved generalforsamlingen i 2021 til Dansk e-Mobilitet for at signalere en bredere tilgang til elektrificeringen af transporten end kun personbiler.

Vi arbejder for at skabe gunstige rammer for elektrificering af vejtransporten i Danmark.

 

Følg pressemeddelelser fra Green Power Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Power Denmark

De største resultater på COP27 blev skabt i kulissen20.11.2022 04:48:29 CET | Pressemeddelelse

COP27 i Sharm el-Sheikh sluttede med en markant håndsrækning til udviklingslandene. Trods stor modstand fra en række velstående lande, bliver der oprettet en fond, som kan være med til at dække udviklingslandenes tab i forbindelse med oversvømmelser, storme og andre klimakatastrofer. De største fremskridt på klimakonferencerne sker dog uden for forhandlingslokalerne. Det skyldes ikke mindst, at virksomhederne involverer sig stærkt og skubber på for at få hastighed i den grønne omstilling.

EU godkender indefrysning af energiregningen31.10.2022 19:29:00 CET | Pressemeddelelse

EU-Kommissionen har godkendt, at danske husholdninger og virksomheder kan indefryse en del af deres energiregning. Green Power Denmark glæder sig over, at der er godkendt en ordning, der kan hjælpe de forbrugere, som kæmper med at betale de høje energiregninger. Statsstøttegodkendelsen kommer dagen før, ordningen skal træde i kraft, og myndighederne har givet energiselskaberne 14 dage til at indføre ordningen, der stadig vil gælde fra 1. november.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum