DI Hovedstaden

Gladsaxe Kommune er blevet mere erhvervsvenlig

Del

DI er netop kommet med en ny analyse, som kortlægger den lokale erhvervsvenlighed i alle landets kommuner. I årets måling rykker Gladsaxe Kommune tretten pladser frem på listen og lander på en 27. plads. Det er kommunens bedste placering siden 2014.

Spørger man virksomhederne i Gladsaxe, hvad kommunen i særlig grad skal prioritere, peger et stort flertal på bedre infrastruktur og adgang til arbejdskraft. Og meget lader til at kommunen har lyttet til virksomhederne, for kommunen tager et stort ryk op på ranglisten i DI’s erhvervsvenlighedsundersøgelse.

- Det er svært at få armene ned, når man ser på en kommune som Gladsaxe, for der er ingen tvivl om, at man her prioriterer erhvervslivets lokale vækst- og udviklingsmuligheder højt. Blandt andet inden for infrastruktur, arbejdskraft og grøn udvikling. Mange virksomheder lever af at fremstille og udvikle løsninger til den grønne omstilling, men for at drive en god forretning, skal man selvfølgelig også kunne afsætte sine varer og services. Og det er klart, at det trækker markedet i den rigtige retning, når kommuner som Gladsaxe skruer op for de grønne ambitioner, siger formand for DI Hovedstaden, Peter Lanng Nielsen.

Selvom udviklingen i Gladsaxe Kommune på mange områder går den rigtige vej, er der dog også plads til enkelte forbedringer. I undersøgelsen svarer virksomhederne blandt andet, at kommunen i højere grad bør sikre erhvervsgrunde med plads til udvikling og tage hensyn til erhvervslivet i den lokale planlægning.

Derudover skal Gladsaxe i langt højere grad lade private leverandører byde på kommunale opgaver.

- Gladsaxe bør som attraktiv erhvervskommune i langt højere grad være åben for, at private leverandører kan byde på de kommunale opgaver, siger Peter Lanng Nielsen.

Derudover har kommunen udfordringer med at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Selvom virksomhederne i årets måling er glade for kommunens arbejde på området, er der behov for at skærpe indsatsen.

- I dag vælger kun 14,5 procent af Gladsaxes unge at gå den faglærte vej, og det er langt fra nok, hvis vi skal mætte efterspørgslen på faglært arbejdskraft og have både hænder og hoveder nok til at gennemføre den grønne omstilling. Vi har brug for alle gode kræfter, hvis vi skal vende udviklingen. Gladsaxe gør allerede et stort arbejde, og jeg vil derfor kvittere for indsatsen og sige: ”Keep up the good work”, siger Peter Lanng Nielsen.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk, DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder samt statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

KORT OM HOVEDSTADEN

Analysen fra DI måler erhvervsvenligheden i danske kommuner. Som i de foregående år, klarer hovedstadskommunerne generelt ikke så godt, når man sammenligner med resten af landet. Ud af de 93 kommuner, der indgår i undersøgelser, er gennemsnitsplaceringen for hovedstadskommunerne 67.

Den mest erhvervsvenlige kommune i regionen er Ballerup med en samlet 21. plads, mens den mindste erhvervsvenlige er Gribskov på 92. plads.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For mere information

Ditte Rieland, presserådgiver, tlf. 2246 7822
Morten M. Larsen, chefkonsulent i DI Hovedstaden, tlf. 5213 2328
Peter Lanng Nielsen, formand i DI Hovedstaden, tlf. 4046 4790

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFølg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum