Gladsaxe Kommune

Gladsaxe køber Ringbo af København

Del

Gladsaxe køber det meste af Ringbo af København for at få indflydelse på, hvordan området skal udvikles i fremtiden.

Gladsaxe Byråd har netop besluttet at købe det københavnske botilbud Ringbo på nær en lille del af grunden, hvor Københavns Kommune vil bygge en ny og mindre institution til erstatning for Ringbo. Ved at købe Ringbo får Gladsaxe Kommune større indflydelse på, hvad området skal bruges til i fremtiden.

Gladsaxe får serveretten

Gladsaxe Kommune har igennem længere tid forhandlet med Københavns Kommune. Først handlede forhandlingerne om at købe en mindre del af arealet, men det stod dog hurtigt klart for både København og Gladsaxe, at det bedre kunne betale sig, hvis man i stedet gik efter en større aftale, hvor Gladsaxe køber hele Ringbo-arealet på nær det areal, som Københavns Kommune selv skal bruge til at opføre et nyt botilbud med 52 pladser mod Ringbos i dag 102 pladser.

-Ved at købe det meste af Ringbo-arealet af København er det nu os, der har serveretten i forhold til, hvad vi vil bruge området til i fremtiden med udgangspunkt i vores særlige ønsker og behov her i Gladsaxe. Derfor er jeg meget tilfreds med, at det nu er os, der ejer området, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Et område af stor bystrategisk værdi

- Det har været et langt forhandlingsforløb og vi ikke fået alt, hvad vi pegede på. Men jeg synes, vi har fået den bedst mulige aftale med udgangspunkt i det muliges kunst. Nu ejer vi til gengæld et stort område med stor bystrategisk værdig og masser af muligheder. Derfor glæder jeg mig til, at vi nu skal i gang med at udarbejde en plan for, hvordan vi skal udvikle området i fremtiden, siger Trine Græse.

Betingelserne for købet er blandt andet, at Gladsaxe først overtager området og bygningerne, når København har bygget sit nye botilbud, som til gengæld kun bliver halvt så stor som det Ringbo vi kender i dag. Hvis Gladsaxe på et tidspunkt bygger mere, eller ændrer anvendelsen af området på en måde, som giver en større økonomisk gevinst, end der var udgangspunktet på købstidspunktet, så skal Gladsaxe betale en del af gevinsten til Københavns Kommune. Da botilbuddet er vigtigt for udviklingen af området og dem, der bor der, forventer Gladsaxe til gengæld, at København deltager aktivt i den offentlige del af processen om udvikling af nyt botilbud, herunder borgermøder.

Prisen for at købe det ca. 60.000 m2 store område er 138,4 mio. kr. og lokalplanen for det nye botilbud skal være klar inden udgangen af 2021.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum