Gladsaxe Kommune

Gladsaxe giver tilskud til rygestopmedicin

Del

Gladsaxe Kommune har besluttet at give borgerne tilskud til rygestopmedicin, når de deltager i et rygestopforløb.

Alle borgere i Gladsaxe over 18 år, der deltager i et rygestopforløb, kan fremover få tilskud til receptpligtig rygestopmedicin og nikotinerstatning. Tilbuddet gælder foreløbigt i en toårig periode og er en del af sundhedspolitikken ”Sammen om et røgfrit Gladsaxe”, hvis ambition er, at Gladsaxe på sigt bliver en røgfri kommune.

Forskning viser, at den mest effektive vej til at blive røgfri er en kombination af professionel rygestoprådgivning og rygestopmedicin. Ifølge tal fra Sundhedsstyrelsen har deltagere i et rygestopforløb, der modtager tilskud til rygestopmedicin, fem gange større chance for at gennemføre et rygestop. Samtidig er rygestopmedicin med til at mindske risikoen for tilbagefald.

Flere lykkes med rygestop

Gladsaxe tilbyder allerede en række forskellige rygestoptilbud for alle borgere, som ønsker at få hjælp til at holde op med at ryge. Med tilskuddet til rygestopmedicin tager Gladsaxe et vigtigt skridt i retningen af at øge antallet af borgere, der lykkes med et rygestop.

- I Gladsaxe arbejder vi målrettet for at blive en røgfri kommune. Med tilskuddet til rygestopmedicin vil vi give så mange borgere som muligt en ekstra hjælp til at kvitte tobakken. På den måde kan endnu flere gladsaxeborgere i fremtiden opleve fordelene ved et liv uden tobak, siger formand for Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget Dorthe Wichmand Müller.

Værdibevis til rygestopmedicin

For at få tilskud til rygestopmedicin skal man være borger i Gladsaxe Kommune og følge et rygestopforløb – enten i Gladsaxe eller en nabokommune. Som en del af forløbene vil borgere fremover få tilbud om tre værdibeviser af 325 kroner, der kan bruges til enten lægeordineret rygestopmedicin eller nikotinprodukter fra apoteket som for eksempel nikotintyggegummi, nikotinplaster og nikotininhalator.

Det er også muligt at deltage i et rygestopforløb, hvis man bruger snus, e-cigaretter eller andre tobaksprodukter.

Sundhed og trivsel hele livet

Gladsaxe Kommune har allerede indført røgfri arbejdstid, skoletid, legepladser og arbejder for at skabe røgfrie fritidstilbud i partnerskaber med foreningerne. Gladsaxe er Nordens første verdensmålskommune, og sundhedspolitikken ligger i direkte forlængelse af Gladsaxestrategiens mål om ”Sundhed og trivsel hele livet”.

Læs mere om Gladsaxes forskellige rygestopforløb på gladsaxe.dk/rygestop

Kontakter

Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum