Gladsaxe Kommune

Gladsaxe fordobler testkapaciteten med egne kommunale testcentre

Del

Gladsaxe udvider den lokale testkapacitet markant ved at åbne to kommunale kviktestcentre. Det skal hjælpe til, at skoler og liberale erhverv kan genåbne hurtigst muligt og samtidig holde smittetrykket nede.

For at endnu flere borgere kan blive testet, har Gladsaxe netop åbnet sine helt egne faste kviktestcentre.
For at endnu flere borgere kan blive testet, har Gladsaxe netop åbnet sine helt egne faste kviktestcentre.

Smittetrykket i Gladsaxe har senest resulteret i en midlertidig lukning af skoler og SFO’er, ligesom genåbningen af de liberale erhverv er blevet udskudt til og med 11. april. For at endnu flere borgere kan blive testet, har Gladsaxe netop åbnet sine helt egne faste kviktestcentre i Værebro og Høje Gladsaxe.

- Vi mente, at vi havde brug for flere lokale testcentre i Gladsaxe, så vores borgere fik mulighed for at blive testet tæt på deres hjem, så vi generelt kan holde smittetrykket i Gladsaxe nede. Og da det ikke har været muligt at få flere testcentre via Region Hovedstaden, har vi nu valgt at åbne vores egne kviktestcentre her i Gladsaxe. Så jeg håber, at rigtig mange borgere vil benytte mulighederne for at lade sig teste, så vi kan få brudt de lokale smittekæder og derigennem holde smittetallene nede. For vi vil gøre alt, hvad vi kan for at få vores børn tilbage i skolerne hurtigst muligt og sikre, at frisører, massører og andre af vores liberale erhverv kan åbne for kunderne og få gang i deres forretning igen, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Egne podere står klar

Gladsaxes egne kviktestcentre kommer til at fungere i samspil med Region Hovedstadens faste PCR-testcenter på Gladsaxe Rådhus og kviktestcentret på Bagsværd Hovedgade, der drives af Copenhagen Medical. På den måde fordobler Gladsaxe nu den lokale testkapacitet, så flere end 2.000 borgere dagligt kan blive testet for coronavirus.

Det kan lade sig gøre, fordi Gladsaxe gennem længere tid har arbejdet for at kunne tilbyde tests til frontmedarbejdere i arbejdstiden – og derfor allerede har uddannet et team af podere, som blandt andet er rekrutteret via Gladsaxe Jobcenter.

Det betyder, at poderne har kunne træde til med kort varsel. Især nu hvor skolerne er lukket midlertidigt ned. Og flere podere er desuden ved at blive uddannet, så de kan træde til, når skolerne igen får brug for det.

Smittetallene falder

Den seneste uges tid har Gladsaxe arbejdet på højtryk for at få så mange som muligt til at lade sig teste. Der er for eksempel blevet sendt sms'er til borgere i de hårdest ramte boligområder, hvor også medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Den Boligsociale Helhedsplan har gået fra dør til dør med opfordringen om test. Og de nyeste tal viser, at Gladsaxe har haft 83 smittede de seneste 7 dage, hvilket giver et smittetryk på 120 smittede pr. 100.000 indbyggere – sammenlignet med 245 i sidste uge.

Gladsaxes to nye kviktestcentre har åbent alle hverdage kl. 10-18 og i weekenden kl. 10-16. De har til huse i selskabslokalerne Høje Gladsaxe Torv 2B og Festlokale A og B på Værebrovej 72. Det er de lokale boligorganisationer, som har stillet lokalerne til rådighed.

Kontakter

Kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Billeder

For at endnu flere borgere kan blive testet, har Gladsaxe netop åbnet sine helt egne faste kviktestcentre.
For at endnu flere borgere kan blive testet, har Gladsaxe netop åbnet sine helt egne faste kviktestcentre.
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum