Gladsaxe Kommune

Gladsaxe firdobler antallet af lademuligheder til elbiler

Del

Gladsaxe har netop givet tilladelse til, at ladeoperatøren Clever kan opstille 34 nye ladestandere i kommunen med hver to ladepunkter. På den måde firdobler Gladsaxe sit antal af offentlige ladestandere og tager endnu et vigtigt skridt mod at reducere CO2-udledningen fra transportområdet.

Gladsaxe har netop givet tilladelse til, at ladeoperatøren Clever kan opsætte 34 nye offentlige ladestandere i kommunen. Foto: Clever
Gladsaxe har netop givet tilladelse til, at ladeoperatøren Clever kan opsætte 34 nye offentlige ladestandere i kommunen. Foto: Clever

Gladsaxe er kåret som en af de 88 byer i verden, som har mest fokus på klimaet. Nu bliver der også for alvor sat fart på udrulningen af ladeinfrastrukturen til elbiler. Kommunen har nemlig givet tilladelse til, at ladeoperatøren Clever kan opsætte 34 nye offentlige ladestandere i Gladsaxe med i alt 68 ladepunkter. Dermed bliver det nemmere og mere attraktivt at eje en elbil for kommunens borgere og besøgende.

Med de 34 nye ladestandere firdobles det samlede antal i Gladsaxe, og derfor er tilladelsen et vigtigt skridt på vejen mod kommunens mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030 i forhold til 2007.

En vej til at nå ambitiøse klimamål

Gladsaxe har allerede nået sit delmål for 2020 ved reducere CO2-udledningen i kommunen som geografisk område med 40 procent siden 2007. Samtidig har kommunen i øjeblikket en ny og ambitiøs strategi for grøn omstilling i høring hos borgere og virksomheder.

- I Gladsaxe er vi allerede førende, når det kommer til grøn omstilling af vores egne kommunale køretøjer. Men hvis vi skal nå vores ambitiøse klimamål, så skal vi gøre det nemmere for vores borgere at skifte benzin- og dieselbilen ud med en elbil. Derfor glæder det mig, at vi nu tager endnu et skridt i den rigtige retning ved at udbygge ladeinfrastrukturen i Gladsaxe markant, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

En del af Clevers nationale ladenetværk

De 34 nye ladestandere placeres strategisk rundt om i kommunen, blandt andet der, hvor det er svært at lade op ved hjemmet, som for eksempel i nærheden af lejlighedsbebyggelse. De nye ladestandere er en del af Clevers ambition om at etablere 6.000 offentlige ladepunkter i Region Hovedstaden inden 2025. De bliver en del af Clevers nationale ladenetværk og kan bruges af alle uanset kundeforhold.

- Den offentlige ladeinfrastruktur et vigtigt supplement til hjemmeopladningen især for de mange danskere, der bor i etagebolig. Både borgerne og de besøgende skal nemlig vide sig sikre på, at de kan oplade deres elbil på lettilgængelige steder i hele kommunen. Helt generelt er det vigtigt, at kommunerne tager del i omstillingen ved at bane vejen for den åbne offentlige infrastruktur, og det her viser tydeligt Gladsaxe Kommunes ambitioner for den grønne omstilling af transporten, siger direktør i Clever Casper Kirketerp-Møller.

Nordens første verdensmålskommune

Gladsaxe er Nordens første verdensmålskommune og har i en årrække arbejdet ambitiøst og strategisk med klimaudfordringerne. Blandt andet var Gladsaxe en af de første kommuner, som skiftede alle hjemmeplejens biler ud med elbiler, og har løbende erstattet alle øvrige standardbiler til elbiler. Specialkøretøjer erstattes også, efterhånden som der kommer el-versioner på markedet

I den seneste opgørelse fra den globale klimaorganisation Carbon Disclosure Project kom Gladsaxe for tredje gang i træk med på listen over de 88 byer i verden, som har størst fokus på klima.

Fakta

  • Gladsaxe har i dag 11 ladestandere. De 34 nye ladestandere vil blive strategisk placeret i hele kommunen og vil være tilgængelig for alle uanset kundeforhold.
  • De nye ladestandere udgør en firdobling ift. kommunens eksisterende 11 offentlige ladestandere med hver to lademuligheder.
  • Gladsaxe Kommunes Strategi for Grøn Omstilling er netop sendt i høring og indeholder blandt andet mål om 70 procent CO2-reduktion i 2030 målt i forhold til 2007 og CO2-neutralitet i 2050.
  • De nye ladestandere i Gladsaxe er en del af Clevers ambition om at etablere 6.000 offentligt tilgængelige ladepunkter i Region Hovedstaden inden 2025. Det svarer til mere end en tidobling sammenlignet med det antal, som Clever har i regionen i dag.

Kontakter

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Head of Communications & Public Affairs i Clever, Henrik Skyggebjerg, telefon: 60 16 97 14 eller mail: hs@clever.dk

Billeder

Gladsaxe har netop givet tilladelse til, at ladeoperatøren Clever kan opsætte 34 nye offentlige ladestandere i kommunen. Foto: Clever
Gladsaxe har netop givet tilladelse til, at ladeoperatøren Clever kan opsætte 34 nye offentlige ladestandere i kommunen. Foto: Clever
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum