Gladsaxe Kommune

Gladsaxe er klar til at hurtigteste og smitteopspore

Del

Gladsaxe Kommune har længe været klar til at teste og smitteopspore, men aftaler med leverandøren er ikke på plads, og kommunen mangler vejledninger og retningslinjer fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Og i nat kom der så besked om en ny strategi for brug af hurtigtest.

Gladsaxes borgmester Trine Græse er frustreret. Det samme er borgmestre ud over det ganske land. Torsdag den 21. januar sagde justitsminister Nick Hækkerup, at kommunerne var for langsomme til at udnytte den overkapacitet af hurtigtests, som myndighederne havde meldt ud. Men kommunerne, som længe har presset på for at få testet flere af deres frontmedarbejdere, havde først samme dag fået besked om, at det nu var en mulighed. Torsdag kl. 23.45 modtager kommunerne så, ud af det blå, besked om, at der alligevel ikke er hurtigtests nok, og at dem, der er, skal prioriteres til plejeboligerne, hvor medarbejderne fremover skal testes fem dage om ugen.

Medarbejdere arbejder i døgndrift
Siden den første melding arbejdede medarbejdere i Gladsaxes Social- og Sundhedsforvaltning og Børne- og Kulturforvaltning benhårdt hen over weekenden med at finde frem til alle de 2.280 gladsaxemedarbejdere fra dagtilbud, skoler, sociale tilbud og andet frontpersonale, som skulle testes, og samtidig udpege og organisere de 55 steder, hvor det kunne ske. Listerne blev sendt ind til leverandøren af kviktest SOS Danmark mandag. Med den nye udmelding er dette arbejde spildt, samtidig med, at beskeden nu er, at der går 14 dage, før kommunerne kan komme i gang med at teste disse medarbejdere.

- Jeg er ked af, at kommunerne bliver beskyldt for at nøle, når årsagen er, at der er nogle aftaler og noget logistik, som myndighederne endnu ikke har på plads. Vi har medarbejdere, der nu i mange måneder har fået retningslinjer den ene dag, som skulle eksekveres den næste eller med en weekend imellem. Og så har de arbejdet i døgndrift for at være klar til at eksekvere. Samtidig har Regeringen lovet blandt andet vores lærere og pædagoger, at de nu kan blive testet og dermed skabt nogle falske forhåbninger. Det er bare ikke godt nok, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Mangler retningslinjer til smitteopsporing
En anden opgave, som kommunerne blev bedt om at påtage sig, er smitteopsporing. Den besked fik kommunerne allerede tirsdag den 19. januar. Opgaven består i at fortsætte smitteopsporingen af de borgere, som Styrelsen for Patientsikkerhed ikke har kunnet få kontakt til de første 24 timer. I Gladsaxe har man haft et smitteopsporingsteam på plads siden mandag, men kommunen mangler stadig retningslinjer for, hvordan det skal foregå på den korrekte måde, så alle gør det ens. Derfor er smitteopsporingen heller ikke kommet i gang endnu, selvom Gladsaxe er klar.

- Vi har et hold, som er klar til at gå i gang, så snart vi har nogle retningslinjer, så vi ved præcist, hvad der forventes af os. For når myndighederne siger hop, så hopper vi. Det gør vi gerne. Men det ville være rart, hvis de venter med at sige hop, til de selv er klar, så det ikke bare bliver hop på stedet, siger Trine Græse.

Kontakter

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, mobil: 22 76 56 22 eller mail: ulla.baden@gladsaxe.dk

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum