Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Byråd til ministeren: Overdæk motorvejene i byerne

Del

Gladsaxe opfordrer transportminister Benny Engelbrecht til at overdække motorvejene i de tættest beboede byområder og tilbyder sig, som den mest støjplagede forstadskommune, til et samarbejde om at overdække Hillerødmotorvejen ved Bagsværd som pilotprojekt.

I forbindelse med at regeringen barsler med en helt ny infrastrukturplan på transportområdet, opfordrer Gladsaxe Byråd med borgmester Trine Græse i spidsen nu transportministeren til at tage nye og utraditionelle metoder brug. Gladsaxe ønsker, at motorvejene i de tætbefolkede områder overdækkes, så man ud over at blive støjen kvit, samtidig får skabt nye, grønne, rekreative områder, som binder de byområder sammen, der i dag er brutalt opdelt af de stadig mere trafikerede og støjende motorindfaldsveje.

Støjen steget med 30 procent
Med flere end 8.000 støjramte boliger er Gladsaxe den af omegnskommunerne, der er mest plaget af støj, og støjen er siden 2012 steget med 30 procent. Derfor inviterer borgmesteren nu transportministeren til at samarbejde om et pilotprojekt om at overdække Hillerødmotorvejen på strækningen, hvor motorvejen skærer sig gennem det tætbeboede Bagsværd.

- Beboerne langs vores motorveje i byområderne er nu så støjplagede, at støjværn ikke længere løser problemerne. Derfor er spørgsmålet, om vi skal gøre noget alvorligt ved det som for eksempel at overdække dem i de tættest beboede områder, som man har gjort med succes mange andre steder i Europa, eller om vi bare skal acceptere, at omegnskommunerne ender som de rene motorvejsudfletninger, siger Trine Græse.

I det hele taget opfordrer Gladsaxes borgmester alle aktører på transportområdet til samarbejde om at få udviklet en strategisk og sammenhængende infrastruktur for hele hovedstadsområdet.

- Som kommuner har vi alle sammen hver vores særinteresser, og det kan ikke være anderledes. Men hvis vi skal undgå, at vores borgere drukner i trafik og støj, er det vigtigt, at vi står sammen om at skabe en strategisk og sammenhængende infrastruktur, hvis det fortsat skal være attraktivt at bo i forstadskommunerne, siger Trine Græse.

Lettere at komme rundt
Borgmesteren peger blandt andet på et stærkere strategisk net af kollektiv trafik med flere letbaner og hurtigbusser, stærke knudepunkter med bedre terminaler og bedre forhold for cyklister som en af måderne til at understøtte den kollektive trafik.

- Mere asfalt løser ikke udfordringerne. Det skal være lettere at være mobilist, hvor bilen ikke automatisk er det første valg. Lige nu har vi en enestående mulighed for at tænke nyt og sammenhængende på hele transportinfrastrukturområdet. Den chance må vi ikke lade gå fra os, understreger Trine Græse.

Kontaktinformation:

Borgmester Trine Græse, trine.graese@gladsaxe.dk eller 39 57 50 01

Kommunikationschef Ulla Baden, ulla.baden@gladsaxe.dk eller 22 76 56 22

Gruppeformænd for partierne i Gladsaxe Byråd:

Tom Vang Knudsen, Socialdemokratiet, tom.vang.knudsen@gladsaxe.dk eller 21 30 69 02

Astrid Søborg, Venstre, astrid.soeborg@gladsaxe.dk eller 28 14 65 44

Serdal Benli, Socialistisk Folkeparti, serdal.benli@gladsaxe.dk eller 27 20 88 60

Kristian Niebuhr, Dansk Folkeparti, kristian.niebuhr@gladsaxe.dk eller 26 67 66 71

Trine Henriksen, Enhedslisten, trine.henriksen@gladsaxe.dk eller 60 63 11 80

Christina Rittig Falkberg, Radikale Venstre, christina.rittig.falkberg@gladsaxe.dk eller 40 14 33 95

Lars Abel, Det Konservative Folkeparti, lars.abel@gladsaxe.dk eller 40 30 30 75

Nøgleord

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum