Gladsaxe Kommune

Gladsaxe åbner op for udendørs besøg i plejeboliger

Del

Gladsaxe har nu besluttet at åbne op for, at beboerne i kommunens plejeboliger kan få besøg på udearealerne af de nærmeste pårørende, hvis de følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Sundhedsstyrelsens har netop præciseret retningslinjerne for besøgsforbuddet i landets plejeboliger. Derfor har Gladsaxe nu besluttet at åbne op for, at beboerne i kommunens plejeboliger kan få besøg på udearealerne af de nærmeste pårørende, hvis de følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at spritte hænder og holde 2 meters afstand. Samtidig er det vigtigt, at de pårørende kun kommer, hvis de er helt raske og ikke har nogen symptomer på sygdom.

- Vi ved, at både beboere og pårørende længe har savnet at kunne besøge hinanden igen. Samtidig har vi i Byrådet ønsket at finde løsninger, så snart vi fik mulighed for det. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi nu kan tilbyde, at vores beboere kan få besøg udendørs af deres allernærmeste pårørende. Det er et glædeligt skridt på vejen, mens vi venter på, at Folketinget bliver enige om nye retningslinjer på området. Vi har hidtil kun haft ganske få beboere, som er blevet smittet med coronavirus, og vi håber fortsat, at vi kan undgå smitte, selvom vi nu lukker op for besøg. Derfor håber jeg også, at de pårørende vil tage myndighedernes anbefalinger om hygiejne og om at holde afstand meget alvorligt, så vi fortsat kan passe rigtig godt på vores beboere, siger Gladsaxes borgmester Trine Græse.

Muligheden for udendørs besøg træder i kraft fra søndag den 26. april. Da de fleste beboere skal have hjælp for at kunne modtage besøg udenfor, og der forventes et vist pres efter lang tids savn, skal de pårørende ringe til plejeboligerne og aftale tid til besøget.

Kontakter

Ulla Baden
Kommunikationschef
39575020 / 22765622
ulla.baden@gladsaxe.dk

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum