Gymnasieskolernes Lærerforening

GL-formand: Demokratiundersøgelse skal tages med store forbehold

Del

GL har netop har holdt møde med bl.a. rektorer fra flere skoler, hvor eleverne har en anden etnisk baggrund end dansk. ”Vi talte om udfordringerne på de skoler, og skolerne understregede, at problemer med social kontrol eller problemer i forhold til elevernes religiøse baggrund ikke fylder i dagligdagen. Hvis der er enkelte elever, som udtrykker sig antidemokratisk, så skal det selvfølgelig tages alvorligt, men ifølge skolerne er det ikke en hverdag, de kan genkende”, siger Annette Nordstrøm Hansen.

En ny undersøgelse ”Demokratisk dannelse på ungdomsuddannelserne”, som Rambøll har lavet for Undervisningsministeriet, viser, at 25 procent af lederne på gymnasieuddannelserne har oplevet, at nogle elever sætter religiøse værdier højere end det enkelte individs rettigheder, holdninger og frie valg.

Desuden peger 23 procent af gymnasielederne på, at der udøves social kontrol i form af, at elever, der ikke følger bestemte regler i islam, ekskluderes fra en gruppe.

Undersøgelsen har fra start fået en hård medfart af både elever, lærere og en række rektorer, der har kaldt den tendentiøs og ideologisk rettet mod især muslimske elever.

I Gymnasieskolernes Lærerforening advarer formanden, Annette Nordstrøm Hansen, da også mod at tolke for hårdt på resultaterne, netop fordi undersøgelsens metoder og spørgsmål har været udsat for kraftig kritik. GL-formanden undrer sig også over konklusionerne i undersøgelsen og henviser til, at GL netop har holdt møde med bl.a. rektorer fra flere skoler, hvor eleverne har en anden etnisk baggrund end dansk.

”Vi talte om udfordringerne på de skoler, og skolerne understregede, at problemer med social kontrol eller problemer i forhold til elevernes religiøse baggrund ikke fylder i dagligdagen. Hvis der er enkelte elever, som udtrykker sig antidemokratisk, så skal det selvfølgelig tages alvorligt, men ifølge skolerne er det ikke en hverdag, de kan genkende”, siger Annette Nordstrøm Hansen.

Hun ser med bekymring på, at undersøgelsen kan komme til at skygge for arbejdet med at løse de store udfordringer med skæv elevfordeling i gymnasierne.

”Hvis vi skal have integrationen til at lykkes, er det vigtigt, at politikerne hurtigt gør noget for at sikre en mere ligelig fordeling af eleverne mellem gymnasierne”, understreger Annette Nordstrøm Hansen.    

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information hos
formand for Gymnasieskolernes Lærerforening
Annette Nordstrøm Hansen
tlf. 26 24 71 04
anh@gl.org

Links

Information om Gymnasieskolernes Lærerforening

Gymnasieskolernes Lærerforening
Vesterbrogade 16
1620 København V

http://www.gl.org

Gymnasielærernes faglige organisation

Følg pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Fagligheden er hverken steget eller faldet i gymnasiet de seneste 50 år25.5.2018 08:54pressemeddelelse

viser undersøgelse fra EVA. Gymnasielærernes formand, Annette Nordstrøm Hansen: "Jeg er meget tilfreds med, at undersøgelsen dokumenterer, at de gymnasiale uddannelser er fleksible og i stand til at honorere skiftende krav til det, vi bliver bedt om at levere fagligt. Det viser, at gymnasiet ikke er en statisk størrelse, men en uddannelsesinstitution, der er i stand til at flytte sig og følge med tiden og indfri de politiske krav. Det er en vigtig lære af undersøgelsen."

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum