Folkekirkens Nødhjælp

'Giv en ged' som kunstplakat

Del

Årets julehit: Den populære velgørenhedsgave 'Giv en ged' kan igen i år købes som kunstplakat. Denne gang med motiv af den verdenskendte danske kunstner Henry Heerup.

Foto: Aage Sørensen/Ritzau Scanpix/Heerup Museum
Foto: Aage Sørensen/Ritzau Scanpix/Heerup Museum

Plakaten er trykt i et begrænset oplag, og alle pengene går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps 'Giv en ged'-projekter i verdens fattigste lande.

Motivet er et genoptryk af maleriet 'Fugl i rede – hvid kat' med tilladelse fra Heerup Museum.

”Det giver rigtig god mening at dette skønne forårsmotiv, som blev skabt i 1975 til Kofoed skole, indgår i Folkekirkens Nødhjælps kampagne,” siger Anni Lave Nielsen, museumsleder ved Heerup Museum.

”Kunstneren Henry Heerups karakteristiske og indbydende streg og motiviske udtryk findes på en lang række plakater, stickers, T-shirts, poser og meget andet i forbindelse med velgørenhed, som han synes, var vigtige at støtte op om. Sammen med en række af hans samtidige kolleger var Heerup optaget af at få kunsten ud til mange – både i form af udstillinger på arbejdspladser og ved at bruge kunsten til at fremme gode formål.”

Plakaten er trykt i høj kvalitet og kan købes i størrelsen A3 til 275 kr. plus porto.

Det er andet i år i træk, at ’Giv en ged’ forvandles til kunstplakat. Sidste år gav kunstneren Leif Sylvester tilladelse til at genoptrykke motivet 'Der, hvor snegræsset gror'. Det blev en stor succes og sikrede 400.000 kroner til gedeprojekter i blandt andet Malawi og Nepal.

'Giv en ged'-kampagnen har eksisteret siden 2006 og giver danskerne mulighed for at bytte noget af gaveræset ud med velgørenhedsgaver som f.eks. geder, høns og køkkenhaver. Gaverne gives til fattige familier og er med til at sikre en fast indkomst, der både kan give mere mad på bordet og mulighed for at sende børn i skole.

Læs mere på givenged.dk

Nøgleord

Billeder

Foto: Aage Sørensen/Ritzau Scanpix/Heerup Museum
Foto: Aage Sørensen/Ritzau Scanpix/Heerup Museum
Download
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum