Folkekirkens Nødhjælp

'Giv en ged' som kunstplakat

Del

Årets julehit: Den populære velgørenhedsgave 'Giv en ged' kan igen i år købes som kunstplakat. Denne gang med motiv af den verdenskendte danske kunstner Henry Heerup.

Foto: Aage Sørensen/Ritzau Scanpix/Heerup Museum
Foto: Aage Sørensen/Ritzau Scanpix/Heerup Museum

Plakaten er trykt i et begrænset oplag, og alle pengene går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælps 'Giv en ged'-projekter i verdens fattigste lande.

Motivet er et genoptryk af maleriet 'Fugl i rede – hvid kat' med tilladelse fra Heerup Museum.

”Det giver rigtig god mening at dette skønne forårsmotiv, som blev skabt i 1975 til Kofoed skole, indgår i Folkekirkens Nødhjælps kampagne,” siger Anni Lave Nielsen, museumsleder ved Heerup Museum.

”Kunstneren Henry Heerups karakteristiske og indbydende streg og motiviske udtryk findes på en lang række plakater, stickers, T-shirts, poser og meget andet i forbindelse med velgørenhed, som han synes, var vigtige at støtte op om. Sammen med en række af hans samtidige kolleger var Heerup optaget af at få kunsten ud til mange – både i form af udstillinger på arbejdspladser og ved at bruge kunsten til at fremme gode formål.”

Plakaten er trykt i høj kvalitet og kan købes i størrelsen A3 til 275 kr. plus porto.

Det er andet i år i træk, at ’Giv en ged’ forvandles til kunstplakat. Sidste år gav kunstneren Leif Sylvester tilladelse til at genoptrykke motivet 'Der, hvor snegræsset gror'. Det blev en stor succes og sikrede 400.000 kroner til gedeprojekter i blandt andet Malawi og Nepal.

'Giv en ged'-kampagnen har eksisteret siden 2006 og giver danskerne mulighed for at bytte noget af gaveræset ud med velgørenhedsgaver som f.eks. geder, høns og køkkenhaver. Gaverne gives til fattige familier og er med til at sikre en fast indkomst, der både kan give mere mad på bordet og mulighed for at sende børn i skole.

Læs mere på givenged.dk

Nøgleord

Billeder

Foto: Aage Sørensen/Ritzau Scanpix/Heerup Museum
Foto: Aage Sørensen/Ritzau Scanpix/Heerup Museum
Download
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

2019 blev det dødeligste år for verdens nødhjælpsarbejdere23.9.2020 13:07:25 CESTPressemeddelelse

Krigszonerne verden over breder sig, og krigene bliver mere og mere voldelige. 75 år efter FN blev dannet med målet om at sikre international fred, estimerer selvsamme organisation, at hele 168 millioner mennesker har brug for humanitær hjælp. Samtidig med at de humanitære behov vokser, bliver nødhjælpsarbejdere i højere grad direkte militære mål i krigens rædsler. Sådan blev 2019 det dødeligste år for nødhjælpsarbejdere. 484 nødhjælpsarbejdere blev ofre for større angreb. 142 med dødelig udgang, 234 blev hårdt sårede og 124 blev kidnappet. Som generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp mærker Birgitte Qvist-Sørensen, hvordan nettes strammes om den organisation, hun står i spidsen for: ”I 2019 var vi nødt til at evakuere medarbejdere i Syrien, Congo, Sydsudan og Libyen, fordi de var i risiko for at blive fanget i kamphandlinger eller i risiko for at blive direkte militære mål” Ifølge Birgitte Qvist-Sørensen er det tydeligt, at nødhjælpsarbejdere ikke er fredet i krigen på samme måde, som

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum