Transportministeriet

Giv en cykel møder stor opbakning fra danskerne

Del

Initiativet Giv en cykel bliver mødt med stor begejstring i hele landet. Efter kun to uger er der indsamlet over 500 cykler, som 122 frivillige cykelformidlere overleverer til ukrainere.

Cykler doneret: 507. Cykelformidlere: 122. Ønsker om cykel: 345.

Tallene taler for sig selv – danskerne møder initiativet Giv en cykel med stor begejstring over hele landet. Og det hele er sket på bare halvanden uge.

- Vi kender glæden og friheden ved at cykle, og ønsker, at ukrainerne kan opleve denne i en for dem svær tid. At vi allerede nu kan dele 507 cykler ud, er mere end vi håbede på. Vi er rigtig glade for den brede opbakning i form af donerede cykler og frivillige cykelformidlere, der viser, at projektet gør en forskel, så de nyankommne ukrainere får mulighed for at udforske deres nye område på cyklen og møde danskerne på sadlen, fortæller Jens Peter Hansen, formand for Cyklistforbundet.

Initiativet blev taget i samarbejde mellem Cyklistforbundet og transportministeren for at hjælpe ukrainske flygtninge godt ind i deres nye tilværelse, den danske cykelkultur og den nye hverdag, de nu får.

- Danmark er et cykelland, og derfor glæder det mig at se, hvordan ukrainerne bliver mødt med både cykler og tilbud om at lære vores land at kende med cyklen som transportmiddel. Stor tak til Cyklistforbundet og til alle de danskere, der bakker op, siger transportminister Trine Bramsen.

Ind til videre er der 507 cykler klar til de nyankomne ukrainere.

Vær med, gør en forskel, og donér en cykel på www.givencykel.dk.

Kontakt

Jens Peter Hansen, landsformand for Cyklistforbundet
landsformand@jenspeterhansen.dk
+45 24 48 16 04

Kontakt til transportministeren via Transportministeriets pressetelefon 33 11 00 14

Nøgleord

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum