Erhvervsministeriet

Gitte Loftlund kan vinde Landdistriktsprisen 2020

Del

I flere år har Gitte og Café SommerSild skabt liv og arbejdspladser på Skarø. Sammen med to andre finalister kæmper hun nu om årets landdistriktspris.

Finalisterne har alle skabt en positiv effekt for deres lokalsamfund til inspiration for andre. Dommerpanelet, som er udpeget af erhvervsminister Simon Kollerup, består af Det rådgivende Udvalg for Landdistriktspuljen.

De har udvalgt finalisterne på baggrund af følgende kriterier:

  • Medvirker til at styrke lokalsamfundet igennem nye initiativer
  • Medvirker til at udvikle lokalsamfundenes medbestemmelse
  • Medvirker til at øge velfærden og skabe værdi i lokalsamfundet
  • Kan være inspiration for andre lokalsamfund rundt om i landet

Erhvervsminister Simon Kollerup:

”Vores landdistrikter er fyldt med fællesskaber og ildsjæle, som gør en forskel for lokalområdet. Det bekræfter de mange indstillinger på tværs af landet, og en af de nominerede er Gitte Loftlund. Sammen med hendes familie skaber Gitte fine stunder og arbejdspladser i det sydfynske øhav. Det er historier som hendes, som er vigtige at få fortalt og anerkendt. Jeg glæder mig derfor meget til Landdistriktskonferencen, hvor vi både hylder finalisterne og vinderen.”

De tre finalister til Landdistriktsprisen er:

  • Sæd-Ubjerg Lokalråd står bag lokale initiativer, der styrker det gode forhold imellem Sæd og Ubjergs beboere.
  • Gul Stue i den sydlige del af Ringkøbing-Skjern består af unge fra lokalområdet, der skaber aktiviteter for den yngre borgere.
  • Gitte Loftlund ejer café Sommersild, som ligger på Skarø. Gitte har med cafeen skabt en velbesøgt, kvalitetsbevidst friluftscafé med 8-10 arbejdspladser.

Formand for dommerpanelet, Finn Jorsal:

”Igen i år har der været et stærkt felt af indstillinger til Landdistriktsprisen, og mange af kandidaterne har kunne være blandt finalisterne. Dommerpanelet har haft en spændende og svær opgave med at finde de helt rigtige finalister. I udvælgelsen af finalisterne har vi udover kriterierne lagt vægt på den betydning, som finalisterne har haft for lokalsamfundet.  Gitte Loftlund kan være inspirator for andre små øsamfund, fordi hun uden formel køkkenuddannelse har formået at skab en velbesøgt, kvalitetsbevidst friluftscafé med et forbilledligt arbejdsmiljø for 8-10 ansatte. Gitte har bevist, at det kan lade sig gøre at skabe attraktive arbejdspladser på en af de danske småøer, som til stadighed slås med de udfordringer, det medfører at være en lille ø.”

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt:
Presserådgiver Camilla Christensen Weigel, Erhvervsministeriet, tlf. 91 33 70 97 / cachwe@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum