Region Hovedstaden

Gitte Fangel ny vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og ny regional CMIO (Chief Medical Information Officer)

Del

Med udnævnelsen af Gitte Fangel i den nye stilling, kommer der en tæt kobling mellem Sundhedsplatformens udvikling og det kliniske, kombineret med ledelsen af Byens Akuthospital.

 

Som vicedirektør vil Gitte Fangel også beklæde den nye regionale stilling som CMIO (Chief Medical Information Officer). Det er en ny regional rolle, som udløber af implementeringen af Sundhedsplatformen. CMIO rollen skal formes over de kommende år, men er tænkt som klinikkens stemme ind mod IT organisationen. Gitte vil således være klinikkens stemme ind i kommende udvikling af Sundhedsplatformen og de kommende års forventede øgede teknologiske og digitale transformation. Gitte Fangel skal i den regionale funktion også fortsat knytte bånd mellem de to regioner.  

Koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling er meget tilfreds med udnævnelsen af Gitte Fangel til denne post, som hun tiltræder i januar 2018.

- Jeg er rigtig glad for at vi med denne udnævnelse kan sikre fortsat brug af Gittes store viden. Gitte er overordentligt velkvalificeret til at kunne løfte den nye CMIO funktion og hun bliver dermed sundhedsplatformens tætte kobling til det kliniske. Samtidig er det også et godt eksempel på, hvordan vi arbejder på tværs i regionen, siger Svend Hartling.

Gitte Fangel er uddannet sygeplejerske i 1984 og har været leder på alle niveauer – afdelingssygeplejerske, oversygeplejerske og vicedirektør, først på Amager Hospital og siden på Herlev Hospital. Gitte Fangel har en MMD (Master of Management Development) fra CBS og blev sidst i 2013 bedt om at lede implementeringen af Sundhedsplatformen, hvilket hun har gjort siden 1. januar 2014 og sidste bølge at implementeringen af Sundhedsplatformen sker Region Sjælland 25. november.

Gitte Fangel selv glæder sig meget til de nye opgaver, som venter:

- Efter 4 meget spændende og lærerige år med Sundhedsplatformen ser jeg frem til at komme tilbage til hospitalsledelse. Det har jeg hele tiden vidst at jeg ville, da jeg kan mærke at jeg får energien tæt på den kliniske hverdag. Jeg motiveres af, at være en del af et team, der ambitiøst og ærligt arbejder for, at skabe et godt sundhedsvæsen for alle os borgere, når vi har brug for det. Sundhedsplatformen vil stadig være en del af mit fokus, da det er vigtigt at det kliniske perspektiv bliver det ledende i fortsat udvikling og tilpasning af systemet. Kombinationen af at være med til at lede et stærkt hospital – Byens Akuthospital -  under stor udvikling og fortsat udvikle Sundhedsplatformen glæder jeg mig virkelig til, siger Gitte Fangel.

Også hos hospitalsdirektør Anne Jastrup på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital er der store forventninger til Gitte Fangels tiltrædelse:

- I direktionen på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital glæder vi os meget til at tage imod Gitte Fangel som ny vicedirektør. Gitte kommer med en erfaring og en profil, der vil supplere direktionen på bedste vis. Kombinationen af at Gitte indgår i ledelsen af hospitalet, og samtidig i årene fremover får som tværgående opgave at være klinikkens stemme ind i udviklingen af Sundhedsplatformen, ser jeg også som en god mulighed for at Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, som et stort akuthospital, kan præge sundhedsvæsnets digitale udvikling. Samtidig vil jeg gerne understrege at jeg også glæder mig til at inkludere Gittes kompetencer i den spændende udvikling, bl.a. med byggeriet af et nyt og meget stort akuthus og yderligere faglig udvikling, vi står overfor, siger Anne Jastrup.

Fakta: 

• Bispebjerg og Frederiksberg Hospital har ca. 4.200 ansatte, 530 sengepladser, 40.000 akutte indlæggelser årligt, 100.000 akutte besøg årligt, 400.000 ambulante besøg årligt

• Hospitalet har 455.000 borgere i optageområdet.

• Bygger nyt hospital og renoverer over 100.000 m2.

Yderligere information:

• Pressevagten i Region Hovedstaden, tlf.: 70 20 95 88

Billeder

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Vækstforum Hovedstaden lukker og slukker men resultaterne lever28.11.2018 15:28Pressemeddelelse

De regionale vækstfora rundt om i landet lukker og slukker, også Vækstforum Hovedstaden, men resultaterne lever. Vækstforum Hovedstaden har på sit sidste møde 21. november investeret 105 mio. kr. i indsatser, der gavner virksomheder og bl.a. udsatte unge. På mødet blev der sat punktum for det 12 år gamle partnerskab, der har samlet erhvervsliv, forsknings- og uddannelsessteder, arbejdsmarkedet, kommuner og regionsråd om en fælles retning for udvikling og vækst i Region Hovedstaden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum