Naturvidenskabernes Hus

Girls’ Day in Science skifter navn

Del

Fra 2023 ændrer Girls’ Day in Science navn til Science Day. Sammen med navneskiftet udvikler konceptet sig også, så alle kan deltage på tværs af køn.

Girls’ Day in Science fejrede 10-års jubilæum i 2022. I de år er der sket meget i debatten om køn, og det er tid til at videreudvikle kampagnen, så den fortsat er i trit med tiden. Derfor skifter Girls’ Day in Science navn til Science Day.

Science Day bliver en dag med fokus på mangfoldighed i de tekniske og naturvidenskabelige fag, og det er stadig nødvendigt at have fokus på blandt andet køn. Der er fortsat store udfordringer med et kønsopdelt uddannelsesvalg og arbejdsmarked, og kvinder er underrepræsenterede i mange af de tekniske og naturvidenskabelige professioner.

Samtidig er der flere unge, der ikke identificerer sig med de binære køn. Derfor videreudvikler vi kampagnedagen med et bredere fokus på diversitet, og det betyder blandt andet, at alle kan deltage i Science Day i 2023.

Fokus på diversitet

Med nyt navn og koncept gør vi vores fokus på køn bredere og retter også blikket mod diversitet inden for blandt andet etnicitet, religion og kultur i uddannelse og på arbejdsmarkedet. Undersøgelser viser, at en høj grad af mangfoldighed blandt kolleger medvirker til social samhørighed, trivsel i teams og økonomisk vækst.

Naturvidenskabernes Hus arbejder for at inspirere flere til en fremtid inden for teknologi og naturvidenskab. Og her er det vigtigt, at alle unge kan se området som en mulighed for dem selv. Det håber vi at fremme med Science Day.     

”Vi ønsker at bevare alt det, der fungerer godt i det nuværende koncept, så kernen forbliver den samme. Med et bredt fokus på diversitet har vi en stærk og bæredygtig kampagne, som favner alle børn og unge,” siger Maiken Lykke Lolck, direktør i Naturvidenskabernes Hus.

Vil du vide mere?

Læs mere om Science Day her: https://www.nvhus.dk/undervisning/girls-day-in-science/                                          

Vil du være arrangør til Science Day 2023? Læs mere her: https://www.nvhus.dk/undervisning/girls-day-in-science/arrangoer/ 

Vil du vide mere om at arbejde med køn i skolen? Læs mere her: https://dpu.au.dk/fileadmin/edu/Udgivelser/Rapporter/Det_lovende_er_koensklogt_og_responsivt.pdf

 

 

 

 

Nøgleord

Kontakter

Sara Linderoth BouchetKommunikationschef

Sara er kommunikationschef i Naturvidenskabernes Hus

Tlf:21 38 80 90slb@nvhus.dk

Billeder

Information om Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus
P. E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro

40584064http://www.nvhus.dk

Om Naturvidenskabernes Hus 
Naturvidenskabernes Hus er et nonprofit videnscenter, der bygger bro mellem skoler og virksomheder i hele landet og udvikler, udbreder og understøtter praksisnær undervisning, der engagerer børn og unge og inspirerer til STEM- studievalg. Som samfund har vi behov for, at flere unge inspireres til at tage en uddannelse inden for IT, teknologi og naturvidenskab. Det er hovedformålet med det landsdækkende virksomhedsnetværk Tektanken, som faciliteres af Naturvidenskabernes Hus. Gennem netværket gør virksomhederne det muligt for elever i grundskolen og gymnasiet at arbejde praktisk med virksomhedsrelaterede opgaver og møde rollemodeller på faglige virksomhedsbesøg. Girls’ Day in Science er en årlig landsdækkende kampagnedag.  
Foruden de fem kernevirksomheder Danfoss, Grundfos, Novozymes, Coloplast og Haldor Topsøe har mere end 500 virksomheder deltaget i Tektankens aktiviteter. 
Læs mere på nvhus.dk  

 

Følg pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum