Girls’ Day in Science skifter navn
Fra 2023 ændrer Girls’ Day in Science navn til Science Day. Sammen med navneskiftet udvikler konceptet sig også, så alle kan deltage på tværs af køn.

Girls’ Day in Science fejrede 10-års jubilæum i 2022. I de år er der sket meget i debatten om køn, og det er tid til at videreudvikle kampagnen, så den fortsat er i trit med tiden. Derfor skifter Girls’ Day in Science navn til Science Day.
Science Day bliver en dag med fokus på mangfoldighed i de tekniske og naturvidenskabelige fag, og det er stadig nødvendigt at have fokus på blandt andet køn. Der er fortsat store udfordringer med et kønsopdelt uddannelsesvalg og arbejdsmarked, og kvinder er underrepræsenterede i mange af de tekniske og naturvidenskabelige professioner.
Samtidig er der flere unge, der ikke identificerer sig med de binære køn. Derfor videreudvikler vi kampagnedagen med et bredere fokus på diversitet, og det betyder blandt andet, at alle kan deltage i Science Day i 2023.
Fokus på diversitet
Med nyt navn og koncept gør vi vores fokus på køn bredere og retter også blikket mod diversitet inden for blandt andet etnicitet, religion og kultur i uddannelse og på arbejdsmarkedet. Undersøgelser viser, at en høj grad af mangfoldighed blandt kolleger medvirker til social samhørighed, trivsel i teams og økonomisk vækst.
Naturvidenskabernes Hus arbejder for at inspirere flere til en fremtid inden for teknologi og naturvidenskab. Og her er det vigtigt, at alle unge kan se området som en mulighed for dem selv. Det håber vi at fremme med Science Day.
”Vi ønsker at bevare alt det, der fungerer godt i det nuværende koncept, så kernen forbliver den samme. Med et bredt fokus på diversitet har vi en stærk og bæredygtig kampagne, som favner alle børn og unge,” siger Maiken Lykke Lolck, direktør i Naturvidenskabernes Hus.
Vil du vide mere?
Læs mere om Science Day her: https://www.nvhus.dk/undervisning/girls-day-in-science/
Vil du være arrangør til Science Day 2023? Læs mere her: https://www.nvhus.dk/undervisning/girls-day-in-science/arrangoer/
Vil du vide mere om at arbejde med køn i skolen? Læs mere her: https://dpu.au.dk/fileadmin/edu/Udgivelser/Rapporter/Det_lovende_er_koensklogt_og_responsivt.pdf
.
Nøgleord
Kontakter
Sara Linderoth BouchetKommunikationschef
Sara er kommunikationschef i Naturvidenskabernes Hus
Maiken Lykke LolckDirektør
Maiken er direktør i Naturvidenskabernes Hus
Billeder
Information om Naturvidenskabernes Hus
Om Naturvidenskabernes Hus
Naturvidenskabernes Hus er et nonprofit videnscenter, der bygger bro mellem skoler og virksomheder i hele landet og udvikler, udbreder og understøtter praksisnær undervisning, der engagerer børn og unge og inspirerer til STEM- studievalg. Som samfund har vi behov for, at flere unge inspireres til at tage en uddannelse inden for IT, teknologi og naturvidenskab. Det er hovedformålet med det landsdækkende virksomhedsnetværk Tektanken, som faciliteres af Naturvidenskabernes Hus. Gennem netværket gør virksomhederne det muligt for elever i grundskolen og gymnasiet at arbejde praktisk med virksomhedsrelaterede opgaver og møde rollemodeller på faglige virksomhedsbesøg. Girls’ Day in Science er en årlig landsdækkende kampagnedag.
Foruden de fem kernevirksomheder Danfoss, Grundfos, Novozymes, Coloplast og Haldor Topsøe har mere end 500 virksomheder deltaget i Tektankens aktiviteter.
Læs mere på nvhus.dk
Følg pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus
I Aarhus Kommune finder børn bæredygtige løsninger på de klimaproblemer, de voksne har skabt4.2.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
De har udviklet, testet og forberedt sig siden efteråret, og den 7. februar går det endelig løs i Aarhus Kommune, hvor 1400 elever fra 5. og 6. klasser demonstrerer deres løsninger for hinanden og dyster om trofæet i Danmarks største naturfagskonkurrence.
I Thisted Kommune arbejder 10-12-årige børn med bæredygtige løsninger på verdens problemer1.2.2023 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
De har udviklet, testet og forberedt sig siden efteråret, og den 2. februar går det endelig løs i Thisted Kommune, hvor 225 elever demonstrerer deres løsninger for hinanden og dyster om trofæet i Danmarks største naturfagskonkurrence.
I Holstebro Kommune arbejder 10-12-årige børn med bæredygtige løsninger på verdens problemer31.1.2023 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
De har udviklet, testet og forberedt sig siden efteråret, og den 1. februar går det endelig løs i Holstebro Kommune, hvor 500 elever demonstrerer deres løsninger for hinanden og dyster om trofæet i Danmarks største naturfagskonkurrence.
I Ringkøbing-Skjern arbejder 10-12-årige børn med bæredygtige løsninger på verdens problemer29.1.2023 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
De har udviklet, testet og forberedt sig siden efteråret, og den 30. januar går det endelig løs i Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor 425 elever demonstrerer deres løsninger for hinanden og dyster om trofæet i Danmarks største naturfagskonkurrence.
I Norddjurs arbejder 10-12-årige børn med bæredygtige løsninger på verdens problemer24.1.2023 20:00:00 CET | Pressemeddelelse
De har udviklet, testet og forberedt sig siden efteråret, og den 25. januar går det endelig løs i Norddjurs Kommune, hvor 325 elever demonstrerer deres løsninger for hinanden og dyster om trofæet i Danmarks største naturfagskonkurrence.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum