Naturvidenskabernes HusNaturvidenskabernes Hus

Girls’ Day in Science klar til rekord: Danske virksomheder åbner dørene for 3000 piger

Del

Den landsdækkende kampagnedag Girls’ Day in Science, der sætter fokus på manglen på kvinder og piger inden for IT, teknologi og naturvidenskab, får plads til hele 3000 piger. Dermed er kampagnen på vej mod deltagerrekord.

Foto: Naturvidenskabernes Hus
Foto: Naturvidenskabernes Hus

Når det den 2. oktober 2019 går løs til Girls’ Day in Science på omkring 60 virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer i hele landet, vil der være plads til hele 3000 piger. Dermed bliver kampagnen større end nogensinde før. 

Girls Day in Science er en landsdækkende kampagnedag, der sætter fokus på manglen på kvinder og piger inden for IT, teknologi og naturvidenskab. På dagen besøger piger fra grundskolens udskolingsklasser og gymnasiet virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer i hele landet for at få et indblik i en karriere inden for de områder.  

Det er Naturvidenskabernes Hus’ netværk for skole-virksomhedssamarbejdeTektanken, der står bag kampagnen. Konstitueret direktør, Maiken Lykke Lolck, er glad for opbakningen til dagen fra arrangørerne: 

“Vi er glade og stolte over, at så mange bakker op om den vigtige dagsorden. Vi skal sammen vise langt flere piger alle de spændende muligheder, der findes i en karrierevej inden for IT naturvidenskab og teknologi. Det er ude i virkeligheden og i mødet med rollemodellerne, at pigerne for alvor kan se og opleve, at man kan gøre en kæmpe forskel med naturvidenskabelige kompetencer,” siger hun. 

Opfordring til piger og lærere: Meld jer til! 

Alle besøgsmuligheder til Girls' Day in Science ligger klar og tilgængelig for tilmelding på portalen www.tektanken.dk. Her kan pigernes lærere gå ind og booke det forløb, de helst vil på. 

Maiken Lykke Lolck sender en opfordring til alle landets matematik- og naturfagslærere:  

“Skynd jer ind og book et forløb. Selvom der er ekstra mange pladser, så oplever vi en stor interesse og et ekstra fokus på Girls’ Day in Science i år,” siger hun. 

Kvindelige rollemodeller motiverer piger  

Til Girls’ Day in Science skal pigerne undersøge og opleve, hvad man kan udrette med viden om IT, teknologi og naturvidenskab og måske blive inspireret til at vælge en uddannelse og en karriere, som de fleste piger fravælger.

Pigerne møder uddannede, kvindelige rollemodeller, der fortæller om deres karrierevej og hverdag. Og meget tyder på, at konceptet er noget, der tiltaler dem.

Evalueringen af sidste års Girls’ Day in Science viser blandt andet, at 76 procent af pigerne følte sig inspireret af de kvinder, de mødte på dagen. Herudover angiver 83 procent, at de via Girls’ Day in Science har fået ny viden om jobmuligheder, mens næsten halvdelen angiver, at de har fået mere lyst til en naturvidenskabelig karriere.

Og det er vigtigt, for pigerne mangler både hos virksomhederne og på de naturvidenskabelige uddannelser. For selvom pigerne er i overtal på de videregående uddannelser samlet set, så er de i undertal på de tekniske og naturfaglige uddannelser. Og det et problem, understreger Maiken Lykke Lolck:  
 
“Vores samfund bygger stadig mere på teknologi. Derfor har vi brug for flere, der både kan udvikle og betjene ny teknologi. I den udvikling har vi brug for både piger og drenge. Pigerne går også glip af nogle virkelig spændende job med muligheder for at gøre en forskel. Og det er ærgerligt.” siger hun.

Når Girls’ Day in Science løber af stablen den 2. oktober 2019, er det er syvende år i træk, at Tektanken arrangerer Girls’ day in Science. Sidste år deltog 1700 piger. 

En lang række virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer slår dørene op til Girls' Day in Science 2019. Herunder: Novozymes, Microsoft, Ørsted, Google, TDC Group og Aarhus og Aalborg Universiteter. Se den fulde liste på www.tektanken.dk

Virksomheder der er interesserede i at deltage i næste år kampagne er velkomne til at kontakte Naturvidenskabernes Hus.

Nøgleord

Kontakter

Bjørn Kock LærkedahlKommunikationschef

Bjørn er kommunikationschef i Naturvidenskabernes Hus

51194944bkl@nvhus.dk

Maiken Lykke LolckKonstitueret direktør

Maiken er konstitueret direktør og udviklingschef i Naturvidenskabernes Hus

40 58 40 64mll@nvhus.dk

Billeder

Foto: Naturvidenskabernes Hus
Foto: Naturvidenskabernes Hus
Download
Foto: Hempel
Foto: Hempel
Download
Foto: Hempel
Foto: Hempel
Download

Links

Information om Naturvidenskabernes Hus

Naturvidenskabernes Hus
P.E. Eriksens Vej 1
8850 Bjerringbro

51194944http://www.nvhus.dk

NATURVIDENSKABERNES HUS

Gennem TEKTANKEN bygger vi bro mellem skoler og virksomheder og understøtter lærere i at udvikle og gennemføre inspirerende og virkelighedsnær undervisning.

NATURFAGSMARATON er et undervisningsforløb til 5. og 6. klasser i hele landet. Både elever og lærer får erfaringer med undersøgende og praktisk undervisning, der har til hensigt at øge elevernes interesse i og motivation for at lære mere om de naturvidenskabelige fag. I sidste sæson var 25.000 elever tilmeldt.

I BESØG I HUSET inspirerer vi hvert år omkring 7.000 elever og deres lærere med spændende undervisningsforløb.

Det er vores mål, at mange flere unge vælger en uddannelse inden for naturvidenskab og teknologi til gavn for erhvervslivet, samfundet og en bæredygtig fremtid.

WWW.NVHUS.DK

Følg pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naturvidenskabernes Hus

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum