Mellemfolkeligt Samvirke

Ghetto-udspil: Har regeringen talt med de unge?

Del
Regeringens udspil er spækket med tal, men ikke meget tyder på, at man har talt med borgerne. Et stort problem.


Der er ikke meget i den 38-sider lange ghetto-udspil fra Regeringen, som tyder på, at unge mennesker er blevet hørt i processen. Og det er et stort problem, hvis udspillet skal blive en succes.


”De unge er en kæmpe ressource for at sikre en bedre integration. Derfor undrer vi os over, hvor fraværende netop de unge er i udspillet. Det er helt, helt centralt, at unge mennesker inddrages i at finde løsninger på de udfordringer, som vi står over for,” siger Vibeke Vinther, der er national chef i Mellemfolkeligt Samvirke.


Mellemfolkeligt Samvirke kører projekter sammen med unge i flere udsatte boligområder, og erfaringerne herfra er, at man bedst styrker den positive udvikling gennem inddragelsen af bydelenes unge. De har et bedre blik for udfordringerne end nogen andre.

En af de unge er 24-årige Eden Tewolde, der bl.a. sammen med Mellemfolkeligt Samvirke er med til at opstarte et ungefælleskab i Tingbjerg, hvor hun bor.


”Jeg er skuffet over, hvor lidt de unge og fx beboergrupper er blevet inddraget i at finde de rigtige løsninger. Udspillet taler stort set kun ”om” menneskene i de udsatte boligområder – og ikke "med" dem. Og det mener jeg er et stort problem; ikke mindst fordi langt, langt de fleste unge er interesserede i at skabe positive forandringer, hvor de bor,” siger Eden Tewolde.


Kriminaliteten i de udsatte boligområder er historisk lav, historisk mange unge fra minoritetsmiljøerne får uddannelse og arbejde – og langt, langt størstedelen af indbyggerne i områderne bidrager positivt. Derfor er det nødvendigt, at Regeringen reelt investerer i områderne - og ikke blot møder beboerne med højere straffe og bulldozere.


”Det er en fælles opgave at få fortalt de mange, mange positive historier og bygge videre på dem. Derfor er vi på linje med juridiske eksperter meget bekymret for regeringens forslag til særligt skærpet strafudmåling baseret på, hvor kriminaliteten er begået. Det klæder simpelthen ikke en retsstat, og det bidrager kun til splittelse og stigmatisering, og det er det mindste, vi har brug for nu.” siger Vibeke Vinther.



FAKTA:
Mellemfolkeligt Samvirke har siden 2015 arbejdet med unge om lokaledemokrati i en række udsatte boligområder bl.a. på Nørrebro, i Bispebjerg og i Brønshøj-Husum.

Formålet er at give unge mennesker opbakning og mulighed for at skabe den positive forandring, de ønsker for sig selv og andre – bl.a. ved at give deres mening tilkende og blande sig i lokaldemokratiet.

Arbejdet sker i tæt samarbejde med bl.a. i tæt samarbejde med Københavns Kommune, ungdomsklubber og lokaludvalg

Kontakter

For yderligere info kontakt national chef Vibeke Vinther på tlf. 6043 4332


eller pressechef Ulrik Norup Jørgensen på tlf. 2825 7976

Information om Mellemfolkeligt Samvirke

Mellemfolkeligt Samvirke
Mellemfolkeligt Samvirke
Fælledvej 12
2200 København N

7731 0000https://www.ms.dk/

Mellemfolkeligt Samvirke fremmer mellemfolkelig forståelse og solidaritet for gennem et samarbejde over nationale og kulturelle grænser at bidrage til en bæredygtig global udvikling og en retfærdig fordeling af jordens rigdomme.

 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye