GF fløjter kampen mod vildtpåkørsler i gang
Mange har prøvet det: Du kommer kørende på en mørk landevej – og pludselig springer et rådyr ud foran bilen. Undvigemanøvren kan være lige så farlig som en påkørsel af vildtet, da modkørende, vejtræer eller bløde trafikanter kan blive ramt.
Så hvordan kan vi forebygge de farlige situationer, som kan opstå, når et råvildt forvilder sig ud på vejen?
Det spørgsmål ønsker GF Forsikring at sætte særligt fokus på i denne tid, hvor risikoen for påkørsler er ekstra stor.
- Vores lokalområde er det område i landet, hvor vi har registreret flest påkørsler af dyr, og det vil vi gerne lave om på, siger Lasse Rytter Leander, afdelingschef hos GF Forsikring i Skive, Thy og på Mors.
- Påkørslerne medfører både lidelser for dyrene og skader på køretøjer og mennesker. Dertil kommer, at mange oplever det at påkøre et dyr som en traumatisk situation, som er vanskelig at håndtere. Men heldigvis kan mange af påkørslerne undgås, hvis vi som trafikanter har fokus på vores adfærd, fortsætter han.
Derfor modtager ca. 10.000 GF-medlemmer med bil- og motorcykelforsikring i Skive, Thy og på Mors lige nu et brev med gode råd og en opfordring til at være ekstra opmærksom i trafikken.
Som et forsøg får medlemmerne desuden en patenteret vildtfløjte, der monteres i bilens kølergitter. Under kørslen afgiver fløjten en højfrekvent lyd, der kan være med til at holde vildtet væk fra vejen.
Gode erfaringer giver tro på effekt
- Vi ved fra kommunerne i Skive, Morsø og Thisted, at hjemmeplejen gennem en årrække har haft gode erfaringer med brug af netop denne vildtfløjte. Den har medvirket til at nedbringe antallet af vildtpåkørsler, og derfor sætter vi det nu i gang som forsøg, siger Lasse Rytter Leander og understreger:
- Fløjten er blot ét element i kampagnen og kan ikke erstatte årvågen kørsel. Det er også vigtigt at påpege, at der ikke er garanti for, at vildtet altid hører/reagerer på fløjten. Blandt medarbejderne i GF Skive, Thy og på Mors har vi dog oplevet at fløjten får vildtet til at stoppe op eller ændre kurs væk fra vejen, så vi tror på, at kampagnen vil få en effekt.
Det er frivilligt at køre med vildtfløjten, og det har ingen betydning for forsikringsdækningen, uanset om man vælger at montere fløjten eller ej.
- Kan vi undgå skader, så påvirker det naturligvis overskudsdelingen positivt. Det kan da kaldes win-win for både naturen og medlemmerne. Derfor opfordrer vi til, at alle vores medlemmer monterer fløjten, og giver det problemer, så kom ind forbi dit lokale klubkontor – vi er altid parat til at hjælpe, slutter Lasse Rytter Leander.
Faktaboks:
Undgå at påkøre et dyr
- Løft foden fra speederen, når du kører i grønne områder i tusmørke og mørke.
- Hold øje med lysende øjne i rabatten og sænk farten helt, hvis du ser dem.
- Husk, at én hjort sjældent kommer alene.
- Vær ekstra opmærksom i april-maj og oktober-november.
Hvis du har påkørt en hjort
Er dyret såret?
- Ring til Dyrenes Beskyttelses vagtcentral: 1812
- Marker tydeligt hvor ulykken er sket, f.eks. med en klud
- Gå aldrig hen til et såret dyr. Hvis dyret har kræfter til at rejse sig, vil det gøre det af sig selv. Større, sårede dyr kan være farlige
- Følg ikke efter et såret dyr. Det kan ødelægge sporet for schweisshunden, der sendes ud for at lede efter dyret
Er dyret dødt?
- Træk det døde dyr ud i rabatten
- Ring til Vejdirektoratet på 80 20 20 60 (motorvej/statsvej) eller Falck på 70 10 20 30 (kommunal vej)
Kilder: Dyrenes Beskyttelse og Naturstyrelsen
Nøgleord
Kontakter
Lasse Rytter Leander, GF Skive, Thy og Mors, mobil 28 40 92 26, lasr@gfforsikring.dk
Rikke Stange LaursenPresse og kommunikationGF Forsikring
Tlf:28 10 83 23presse@gfforsikring.dkgfforsikring.dk/presseBilleder
Information om GF Forsikring
Følg pressemeddelelser fra GF Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra GF Forsikring
Fire årtier i tro tjeneste hos GF Forsikring: Jubilar ser tilbage12.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
ODENSE: Siden 1984 har 59-årige Charlotte Lundehøj, Slagkrogen i Odense SØ, været en fast del af GF Forsikring, hvor hun har hjulpet skaderamte medlemmer. Her har hun været vidne til en vild teknologisk udvikling – lige fra skrivemaskiner til brug af kunstig intelligens. Men det er især fleksibiliteten og fællesskabet, der har gjort GF Forsikring til hendes arbejdsplads gennem 40 år.
Jubilar i GF Forsikring: Gode kolleger betyder alt2.10.2024 10:35:39 CEST | Pressemeddelelse
ODENSE: Fra stempelkort og gennemslagspapir til apps og smartphones. Susanne Hertzum kan se tilbage på en enorm udvikling i måden at arbejde på, siden hun trådte ind ad døren hos GF Forsikring for første gang for 25 år siden – men ånden er næsten den samme.
Nye tal: Mænd vil gerne til lægen24.9.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
LÆGEN I LOMMEN: Flere mænd benytter online-lægetjenesten "Læge 365", der tilbyder hurtig og nem adgang til sundhedsrådgivning for GF Forsikrings medlemmer. Den diskrete og nemme adgang til sundhedstjenester kan være en af årsagerne til, at flere mænd end kvinder vælger denne digitale løsning, mener adfærdsstrateg.
Hverdagens golfhelte hyldet af GF Forsikring og DGU5.9.2024 12:31:08 CEST | Pressemeddelelse
ILDSJÆLE: GF Forsikring hylder de frivillige ildsjæle landet over. Et godt eksempel på det er prisen ”Hverdagens Golfhelte”, som GF Forsikring netop har uddelt i samarbejde med sin samarbejdspartner Dansk Golf Union (DGU).
Nye studerende glemmer forsikringen23.8.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
STUDIESTART: Titusindvis af unge indleder i disse dage en ny tilværelse som studerende. Mange af dem flytter samtidig hjemmefra for første gang – og her er det især vigtigt at få forsikringen med i flyttekassen, lyder det fra det medlemsejede GF Forsikring.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum