Furesø Kommune

GENUDSENDT med foto: Furesøs boligforeninger styrker samarbejdet

Del

Knapt en tredjedel af boligerne i Furesø er almene boliger, som dermed udgør rammen for et godt liv for rigtig mange Furesøborgere. Nu vil boligforeningerne og kommunen styrke samarbejdet om at gøre de almene boligområder endnu mere attraktive. Første skridt er en fælles udviklingsaftale.

Repræsentanter fra Furesøs boligselskaber var torsdag samlet om at udvikle den almene boligsektor i Furesø.
Repræsentanter fra Furesøs boligselskaber var torsdag samlet om at udvikle den almene boligsektor i Furesø.

Furesøs boligselskaber mødtes den 16. september med Furesø Kommune for at drøfte de anbefalinger, som byrådets rådgivende udvalg er kommet med vedrørende Furesøs boligområder.

”Knapt en tredjedel af boligerne i Furesø er almene boliger. Det er derfor vigtigt, at vores almene boligområder nu og i fremtiden er attraktive og trygge. Det glæder mig, at vi på mødet var enige om at styrke samarbejdet om at udvikle og passe på vores almene boligområder”, siger Ole Bondo Christensen (A), borgmester i Furesø.

Afsættet var anbefalingerne fra det såkaldte § 17 stk.4-udvalg om Furesøs almene boligområder, som tidligere har været behandlet af byrådet. Der var på mødet med boligorganisationerne stor interesse i at styrke samarbejdet inden for områder som den boligsociale indsats, klima og miljø, renovering af boliger, udvikling af boligområder med blandende ejerformer samt den kommunale anvisning af boligsøgende borgere til almene boliger.

”Vi skal samarbejde tættere om anvisningen af nye beboere, så vi i alle boligområder oplever en positiv udvikling og balanceret beboersammensætning. Her kan en udviklingsaftale give os et fælles udgangspunkt for at sikre den rigtige balance også om 5 og 10 år. Gennem samarbejdet får vi også mulighed for at udveksle erfaringer om eksempelvis energirenovering og øget biodiversitet i boligområderne”, siger Ole Bondo Christensen.

Boligselskaberne arbejder videre 

Jette Aistrup, der repræsenterer Værløse Almennyttige Boligselskab, VAB i samarbejdet, fortæller om en god stemning på mødet.

”Vi kan sagtens lære af og inspirere hinanden her i Furesø. Jeg tror, der er et stort potentiale i at se bredt på vores boligområder – deres kvaliteter, deres potentialer og de udfordringer, de hver især kan opleve at stå i. Og så samle denne viden i en udviklingsplan. På mødet viste det sig blandt andet, at vi under corona har haft de samme behov for at kunne hjælpe vores svage eller udfordrede beboere, men fremover kan det være udfordringer som, hvordan vi håndterer et nyt miljøtiltag eller et tættere samarbejde med kommunens boliganvisning, hvor vi har brug for at dele, hvad der virker,” siger hun.

Furesøs boligselskaber inddrager deres kredskonsulent, Christina Krog fra BL – Danmarks Almene Boliger, som er interesseorganisationen for Danmarks almene boliger.

”Der er syv boligselskaber i Furesø Kommune, og fra andre kommuner ved vi, at boligselskaberne ofte har flere fælles interesser, end de har modsætninger. Vi finder den fælles vej til at samarbejde, for vi er enige om, at alle almene boligområder i Furesø skal være attraktive at bo og færdes i,” siger hun, og tilføjer:

”En fælles udviklingsplan kan hjælpe borgere og almene beboere til at skabe fællesskab på tværs af boligområder, og derved øge kendskabet til hinanden. Det sker i tæt samarbejde med Furesø Kommune, for i fællesskab kan vi mere end hver for sig”.

Du kan læse anbefalingerne fra det rådgivende udvalg for boligsociale udfordringer i Furesø Kommune i linket

https://www.furesoe.dk/vaer-med/raadgivende-udvalg/2020-boligsociale-udfordringer0/

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Repræsentanter fra Furesøs boligselskaber var torsdag samlet om at udvikle den almene boligsektor i Furesø.
Repræsentanter fra Furesøs boligselskaber var torsdag samlet om at udvikle den almene boligsektor i Furesø.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum