Varde Kommune

Genopretning af Holme Å: Første bro ud af tre bliver udskiftet

Del

Genopretningen af Holme Å betyder, at vandløbet får sin oprindelige bredde tilbage, hvilket flere broer på åens strækning ikke er dimensionerede til.

NATUR

Torsdag formiddag sænkes en 19 ton tung bro ned over Holme Å, som skal erstatte den gamle Lilje bro. Det sker som led i genopretningen af Holme Å, der blev påbegyndt i starten af december 2020.

Den oprindelige Holme Å krydses af tre vejbroer, men broerne er ikke dimensionerede til den øgede vandmængde, som kommer, når åen får sin oprindelige bredde tilbage.

Her er Lilje bro den første af tre broer, som bliver udskiftet. Den nye Lilje bro sikrer, at der kan sejles med både kano og kajak på åen. Der laves også passage for mindre dyrevildt på begge sider af broen.

Lilje bro forventes at være færdig cirka 1. februar 2021. Udover Lilje bro skal yderligere to broer udskiftes: Oved bro ved Kærgårdsvej og en privat bro ved et tidligere dambrug.

Genopretningen af Holme Å forventes at være gennemført i 2023.

FAKTA

  • Den nye Lilje bro bliver 19 meter lang, 6 meter bred og 3,5 meter høj med en vægt på 19 tons.
  • Genopretnignen af Holme Å har et samlet budget på 27,5 millioner kroner og er et samarbejde mellem Varde Kommune (7,5 mio. kr.), Norlys (5 mio. kr.), Aage V. Jensen Naturfond (7,5 mio. kr.) og Den Danske Naturfond (7,5 mio. kr.).

Kontakter

Anders Worup
Kommunikationsmedarbejder i Varde Kommune
Tlf.: 21 42 68 74
andw@varde.dk

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

Varde Kommune indgiver politianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen20.1.2021 18:11:28 CETPressemeddelelse

Den 7. januar behandlede Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen og besluttede da en række tiltag, der skulle stramme op og sikre en tillid i det fortsatte samarbejde med hallerne. Udvalget har dog lyttet til den kritik, der har været efterfølgende og finder derfor, der er et behov for at afklare spørgsmålet om muligheden for domsfældelse i sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen. Derfor har Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune besluttet, at der skal indgives poltianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen. Udvalget har på den baggrund bedt forvaltningen om at indgive politianmeldelse i sagen. Dokumenter i sagen kan findes under dagsordenpunkt 501 fra udvalgets møde den 7. januar 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum