Aabenraa Kommune

Genforeningen 2020: Anlægsarbejdet af Genforeningsparken går nu i gang

Del

Arealet foran Folkehjem og Aabenraa Bibliotek omdannes i de kommende måneder til Genforeningsparken, der skal danne ramme om større arrangementer og begivenheder både i forbindelse med Genforeningen 2020 og efterfølgende. Anlægsarbejdet betyder, at der vil være ændrede parkeringsforhold i byggeperioden.

100-året for Genforeningen i 2020 begynder om ganske få måneder, og fejringen af den historiske begivenhed vil blive markeret i hele Danmark – også i Aabenraa Kommune. En af de mange ting, som kommunen bidrager med til Genforeningen 2020, er at omdanne arealet foran Folkehjem og Aabenraa Bibliotek til en Genforeningspark.

Arbejdet, med at parken bliver en realitet, starter nu, da anlægsarbejdet går i gang på mandag 12. august og forventes færdig til foråret. Fra 1. september og resten af byggeperioden vil det ikke være muligt at parkere på arealet foran Folkehjem og Aabenraa Bibliotek, og samtidig vil det heller ikke i perioden fra 1. september til 31. december være muligt at parkere ved de bagvedliggende parkeringspladser ved Folkehjem. Derfor henvises gæster og andre besøgende til alternative parkeringsmuligheder, som vist på kortet.

Udover at få skabt Genforeningsparken udføres også arbejdet med at bygge en fælles indgang for Aabenraa Bibliotek og Folkehjem, der skal bringe de to institutioner tættere sammen blandt andet om Genforeningens historiefortælling.

Fakta om Genforeningsparken
I 2020 fejres markeringen af 100-året for Genforeningen, der både lokalt og nationalt er en vigtig historisk og kulturel begivenhed. I den forbindelse ønsker Aabenraa Kommune at bidrage til markeringen af 100-året for Genforeningen ved at omdanne arealet foran Folkehjem og Aabenraa Bibliotek til en Genforeningspark.

Visionen for Genforeningsparken er, at parken skal være en attraktion og et grønt åndehul i Aabenraa, som danner rammen om større arrangementer og begivenheder både i forbindelse med Genforeningen 2020 og efterfølgende, men skal også i sig selv være et interessant byrum, der giver værdi til området – både æstetisk og funktionsmæssigt.

I Genforeningsparken skabes en fortælling om de 3.000 danskere, som stod og hørte H. P. Hanssens tale på Folkehjems balkon 17. november 1918, ved fodaftryk i granitbelægningen. Der vil være mulighed for læring, da der blandt andet kommer til at være en tidslinje integreret i belægningen samt historiske citater i bænkene omkring i parken. Foruden dette bliver der også etableret en legeplads og springvandmed særlig belysning om aftenen, og der vil være gode opholdspladser i det grønne.

Aabenraa Kommune har afsat 12,775 millioner kroner, A. P. Møller Fonden har bevilget 5,6 millioner kroner og Bitten og Mads Clausens Fonden har bevilliget én million kroner til Genforeningsparken. Genforeningsparken er tegnet af Weile Arkitekter, Urban Power og byMUNCH.

Kontakter

Projektleder Drift og Anlæg, Naja B. Hansen, tlf.: 73 76 70 77; e-mail: nlh@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Download
Illustration: Team Weile/Aabenraa Kommune
Illustration: Team Weile/Aabenraa Kommune
Download

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum