Sweco

Generationsskifte i Danmarks største Facilities Management-afdeling

Del

Efter 38 år i spidsen for Facilities Management i Sweco går Svend Åge Carlsen den 1. april 2022 på velfortjent pension. Henrik Leksø bliver ny afdelingsdirektør og får ansvaret for at fortsætte den positive udvikling og indfri det store potentiale, som afdelingen rummer. Ambitionen er at fordoble den 100 mand store forretning inden for fire år.

Sweco gennemfører generationsskifte, når 45-årige Henrik Leksø fra 1. april bliver ny afdelingsdirektør i Sweco Facilities Management. Han skifter internt fra en stilling som afdelingsdirektør i Bygherrerådgivning, Byggeledelse & Arbejdsmiljø i Sweco.

Han afløser 66-årige Svend Åge Carlsen, der har brugt det meste af sit arbejdsliv på at bygge den landsdækkende Facilities Management-forretning op fra bunden.

”Jeg kan ikke forestille mig en bedre kandidat til at løfte arven efter Svend Åge Carlsen og bygge videre på det store potentiale, som forretningen har. Med tilgangen af Henrik Leksø skaber vi ikke kun værdi for Facilities Management, men også for resten af Sweco, da vi nyder godt af hans viden, netværk og kundekontakt på tværs af forretningen. Vi styrker vores evne til at arbejde på tværs og vores forudsætninger for at levere integreret rådgivning. Det kommer kunderne til gode,” siger Jeppe Madsen, direktør for divisionen Intelligent Society, som Facilities Management hører under.

Erfaren mand i spidsen

Henrik Leksø, der er uddannet civilingeniør og har en HD i afsætning, har arbejdet i Sweco i knapt to år med ansvar for at udvikle og udbygge virksomhedens landsdækkende kompetencer inden for bygherrerådgivning, byggeledelse & arbejdsmiljø. Før det var han afdelingsleder for Bygherrerådgivning & Facilities Management i Rambøll. Tidligere i karrieren har han desuden haft ledende roller hos NCC, Københavns Lufthavne og Kuben Byg.

I sin nye rolle som afdelingsdirektør i Facilities Management får Henrik Leksø ansvaret for at fortsætte den positive udvikling samt indfri afdelingens store potentiale med en ambition om at fordoble den 100 mand store forretning inden for fire år.

”Facilities Management er én af de afdelinger, som differentierer Sweco fra konkurrenterne med gode muligheder for at styrke vores markedslederposition yderligere. Den eksisterende bygningsmasse spiller en afgørende rolle i at skabe et mere bæredygtigt samfund. Ny eller optimeret udnyttelse af allerede byggede kvadratmeter vil næsten altid være det mest bæredygtige alternativ,” siger Henrik Leksø, og fortsætter:

”Jeg er meget imponeret over den forretning, Svend Åge har skabt, og går ydmygt til at opgaven med at bygge videre på det stærke fundament med en ambition om at fordoble forretningen inden for fire år.”

Henrik Leksø vil fortsætte med at varetage ansvaret for Bygherrerådgivning, Byggeledelse & Arbejdsmiljø, indtil hans afløser er fundet og kan tiltræde.

Om Facilities Management i Sweco
Sweco Facilities Management er Danmarks største på området for rådgivning om drift af installationer og bygninger. Afdelingen har særligt fokus på tekniske installationer, bygninger og ejendomsudvikling og har markedsledende specialistkompetencer inden for køling, CTS, ventilation, indregulering, commissioning, energioptimering samt drift og vedligeholdelse af bygninger.

Rådgiverne hjælper navnlig produktionsvirksomheder og kunder i pharma-industrien og rådgiver desuden større ejendomsbesiddere om, hvordan de bedst designer, udvikler og drifter deres anlæg og systemer. Kunder tæller bl.a. Novo Nordisk, Radiometer, KU, Region Hovedstaden, DR, ATP Ejendomme og Carlsbergfondet samt flere kommuner.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Sweco

Sweco
Sweco
Ørestads Boulevard 41
2300 København S

+45 7220 7207https://www.sweco.dk/

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med vores kunder og den samlede viden hos vores 18.500 arkitekter, ingeniører og andre specialister, skaber vi sammen løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtige.

Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørrådgiver med en omsætning på ca. SEK 23 mia. (EUR 2,2 mia. / DKK 16,4 mia.). Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.www.swecogroup.com.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

Sweco søger 80 ekstra medarbejdere til projekter indenfor infrastruktur, vand, klima, miljø og energi28.11.2022 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Kraftig efterspørgsel efter grøn omstilling, klimatilpasning og forsyningssikkerhed kombineret med milliardinvesteringer i infrastruktur får Sweco til opruste yderligere indenfor energi, vand, klima, miljø og infrastruktur. Det er især et stort projekt som Energiøen i Nordsøen og generelt høj aktivitet på igangværende og nye anlægsprojekter, der skaber behovet for flere medarbejdere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum