Region Hovedstaden

Genåbning: Regionen tilbyder hurtigtest til højskoler og efterskoler

Del

Elever og lærere, der kommer tilbage til skolerne mandag 15. marts, får tilbud om to ugentlige test

Når elever og lærere på 10 efterskoler og fem højskoler i Region Hovedstaden kommer tilbage til mandag den 15. marts, er regionen klar til at hjælpe med test to gange ugentligt. Skolerne kan få besøg af en testbil fra et af de to private firmaer, Copenhagen Medical eller SOS International, der står for hurtigtest. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) siger:

- Det er dejligt, smitten er blevet bremset så meget, at højskoler og efterskoler nu kan åbne igen. For at holde smittetrykket nede og skolerne åbne, skal det være nemt for elever og lærere at blive testet på skolerne, og derfor tilbyder vi hurtigtest to gange om ugen, fortæller hun.

Eleverne kan blive testet med de nye kortere podepinde i næsen, der efter 15 min. giver et testresultat. Hvis testen er positiv, vil de blive anbefalet at tage en test med halspodning, der har en højere følsomhed end hurtigtest.

Det er de statslige myndigheder, der har besluttet, at regionerne skal stå for testning af højskolerne og efterskolerne i forbindelse med genåbningen.

For yderligere kontakt regionens pressevagt på presse@regionh.dk

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Lokal vaccinationsindsats på vej i Frederikssund Kommune9.4.2021 15:11:57 CEST | Pressemeddelelse

Frederikssund Kommune og Region Hovedstaden planlægger sammen med praktiserende læger en forstærket vaccinationsindsats, der i første omgang kommer til at bestå af en fremskudt vaccination i Frederikssundhallen den 15. april, hvor op imod 150 af de ældste og mest sårbare borgere i målgruppe 2, 3 og 7 bliver vaccineret. Derudover kommer flere af kommunens praktiserende læger til at vaccinere i deres klinik i næste uge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum