Energinet

Gasunie bliver del af North Sea Wind Power Hub-konsortiet

Del

North Sea Wind Power Hub-konsortiet udvider og har nu fire medlemmer fra el- og gassektoren: TenneT TSO B.V (Holland), TenneT GmbH (Tyskland), Energinet (Danmark) og Gasunie (Holland/Tyskland). Projektet kan bane vejen for Power-to-gas-teknologi

Med hollandske Gasunie som nyt medlem af North Sea Wind Power Hub-konsortiet bliver samarbejdet styrket med endnu en partner, der har stort fokus på innovation. Konsortiet har indtil nu bestået af Energinet, hollandske TenneT TSO B.V. og tyske TenneT TSO GmbH.

Sammen vil de fire partnere i konsortiet arbejde målrettet mod at udvikle et stort, bæredygtigt europæisk energiforsyningsnet i Nordsøen i årene mellem 2030 og 2050. North Sea Wind Power Hub bliver et væsentligt bidrag til at opnå de mål, der er sat med klimaaftalen fra Paris-aftalen (COP21): Alene for at opnå de europæiske mål skal der bygges offshore vindkraft med en kapacitet på ca. 230 Gigawatt (GW) – med 180 GW i Nordsøen og 50 GW i Østersøen, Det Irske Hav og Atlanterhavet til sammen.

De enorme mængder vindkraft indebærer, at det også bliver nødvendigt at anvende gasbaseret transmission og lagring i tillæg til de elektriske forbindelser. Omkostningerne ved at transportere og lagre energi som gas er betydeligt lavere per energienhed, hvis end hvis energien skulle transporteres og lagres som el. Hertil kommer, at man ved at kombinere fordelene fra henholdsvis el- og gassystemer kan give et kæmpe boost til anvendelsen af brint i industrien, transportsektoren og det øvrige samfund.

Med Gasunie som ny partner har konsortiet nu to selskaber med stor viden og ekspertise inden for transport og lagring af gas, idet Energinet både er TSO for el og gas.

Læs hele den fælles pressemeddelelse på engelsk

Kontakter

Hanne Storm Edlefsen, Afdelingsleder, Forretningsstøtte og -udvikling, Energinet, tlf. 23338550

Information om Energinet

Energinet
Energinet
Tonne Kjærsvej 65
7000 Fredericia

70 10 22 44http://www.energinet.dk/

Vi varetager samfundets interesser og ejer energiens "motorveje". Vi har ansvaret for at forsyne Danmark med el og gas, skabe fair konkurrence og fremme klimavenlige energiløsninger.

Følg pressemeddelelser fra Energinet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energinet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum