TEKNIQ Arbejdsgiverne

Gas-installatører må omstille forretningen

Del

Krigen i Ukraine og høje gaspriser kan tydeligt mærkes på salget af nye gaskedler, lyder det fra både TEKNIQ Arbejdsgiverne og de installatører, som er i gang med at tilpasse forretningen til nye alternativer.

Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

I takt med de stigende gaspriser og ønsket om at frigøre Danmark fra afhængigheden af russisk gas, er danskernes interesse for at sige farvel til deres naturgasfyr og i stedet investere i eksempelvis varmepumper eksploderet de senere uger. Det betyder også, at de installatører, som skal sætte pumperne op, mærker et stigende pres. 

”Heldigvis er installatørerne over en bred kamp i stand til at følge med den stigende efterspørgsel, også selvom den naturligvis giver travlhed. Udfordringen lige nu er snarere at skaffe tilstrækkeligt med varmepumper, men producenterne er allerede godt i gang med at skrue op for leverancerne,” siger Troels Hartung, chefkonsulent hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber: 

”Vi ser også, at flere af de installatører, som hidtil har specialiseret sig indenfor gasfyr, allerede nu begynder at omstille deres forretning til i stedet at fokusere på varmepumper, hvilket jo vil øge kapaciteten i branchen.” 

Skifter til varmepumper 

Ét af de steder, hvor man har valgt at skift forretningsfokus er hos Ølsted VVS. Her har man ”nymonteret rigtig mange gasinstallationer siden 1985”, som der står med brede typer på forsiden af virksomhedens hjemmeside. Men den del af forretningen har mildest talt været presset den seneste tid. 

”Vi sælger normalt 80-100 gaskedler om året, men vi har ikke fået en eneste forespørgsel på et tilbud de seneste tre uger. Det er stoppet fuldstændig. Og der er flere kunder, som direkte har sagt til mig, at de ikke vil have Putins gas,” fortæller Hans Henrik Stefansen, der driver enkeltmandsvirksomheden.    

Han bliver 66 år næste gang, så det er nærliggende at spørge, om det er tid til pension. Installation af nye gasfyr udgør nemlig en betragtelig del af forretningen, og service på eksisterende kedler er ikke noget, Ølsted VVS beskæftiger sig med. Men det er absolut ikke planen at trække sig tilbage. 

”Jeg skal ikke på pension. Det gider jeg ikke,” konstaterer Hans Henrik Stefansen. 

Derfor har virksomheden kastet sig over varmepumper, som er et marked med anderledes fart på i øjeblikket. 

”Jeg laver varmepumpetilbud, så det basker. Vi har 25 tilbud ude, og vi har foreløbig solgt tre. Det er et marked, jeg venter mig meget af, og det gode ved at installere varmepumper i stedet for gasfyr er, at jeg ikke skal op på taget. Jeg kan nemlig ikke lide at kravle på stiger,” siger Hans Henrik Stefansen med et grin. 

Han har netop tilmeldt sig et VE-kursus, så han kan blive VE-godkendt og dermed sikre sine varmepumpekunder muligheden for et tilskud, når de handler med Ølsted VVS. 

TEKNIQ Arbejdsgiverne afholder i øvrigt energikonference på Christiansborg d. 29. marts om, hvordan vi kan gøre bygningsopvarmningen grøn. 

Læs mere om konferencen her! 

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne – tlf.: 77 41 15 38

Billeder

Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download
Hans Henrik Stefansen, indehaver af Ølsted VVS.
Hans Henrik Stefansen, indehaver af Ølsted VVS.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr. 

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum