Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Går festen op i røg?

Del

Antallet af rygere i København er faldende, men knap en femtedel af hovedstadens borgere ryger fortsat eller bruger snus. Kommunen tilbyder gratis hjælp, og flere skal benytte sig af tilbuddene. Det skal en ny kampagne give dem lyst til.

Illustration: Københavns Kommune
Illustration: Københavns Kommune

Nytår er lig med nytårsforsæt, og for mange står rygestop højt på listen. Derfor sendes en ny rygestop-kampagne til vejrs i anledning af årsskiftet.

- De fleste ved, at rygning er usundt, og at det blandt andet kan føre til kræft, hjertekarsygdomme og øget risiko for blodpropper. Mange rygere går med et ønske om at kvitte cigaretterne, og mange prøver igen og igen at stoppe. Det vil vi gerne hjælpe dem med, så de får bedre held med at stoppe i første forsøg, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Cirka 18 procent af københavnerne ryger eller bruger andre nikotinprodukter, så der er et stykke vej endnu, før kommunens vision om et Røgfrit København er nået.

Gode chancer for at blive røgfri
Af de borgere, der har benyttet sig af Københavns Kommunes rygestopkurser, oplever 8 ud af 10 at være røgfrie, når kurset slutter, og knap 50 procent er fortsat røgfrie efter et halvt år.

På kommunens nye rygestop-hjemmeside www.roegfri.kk.dk kan borgere finde vej til gratis hjælp, heriblandt forskellige fysiske og online rygestopkurser. Rygestopkurserne er gratis, og alle der medvirker tilbydes tilskud til rygestopmedicin. Man kan både benytte sig af de mere traditionelle rygestopkurser på for eksempel biblioteker og i sundhedshuse.

- Vi prøver at gøre det så nemt for københavnerne som overhovedet muligt at deltage og at stoppe med at ryge. Derfor tilbyder vi også rygestopkurser online, som et forløb i naturen, i kombination med motion eller på arbejdspladsen, siger Sisse Marie Welling.

Rygestopkursernes succes skyldes blandt andet, at borgernes egne motivationer for at blive røgfrie er omdrejningspunktet for kurserne, og det er disse motivationsfaktorer, som går igen i kampagnen. De handler blandt andet om at få mere luft og energi til at lege med sine børnebørn, eller at være træt af at gå ud for at ryge midt i et selskab.

Du kan møde Sundheds- og Omsorgsforvaltningens nye kampagne i bybilledet, i den offentlige transport samt på nettet og i lokalaviser.

Kontakter

Billeder

Illustration: Københavns Kommune
Illustration: Københavns Kommune
Download

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Enigt udvalg har truffet afgørelse om Intervare20.9.2021 21:05:47 CEST | Pressemeddelelse

Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har besluttet at give Intervare frem til 1. november 2021 til at implementere den model, virksomheden har foreslået, der ifølge Intervare A/S skal skabe rammerne for, at chaufførernes vilkår er i overensstemmelse med Københavns Kommunes arbejdsklausuler. Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har herudover efter anbefaling fra Københavns Kommunes CSR-enhed besluttet at pålægge Intervare A/S bod samt besluttet at tilbageholde månedlige vederlag af 400.000 kr. op til et samlet tilbagehold på 3,2 mio. kr. med henblik på at sikre at Intervare efterbetaler chaufførerne, det beløb som kommunens CSR-enhed vurderer de har krav på. Samtidig forbeholder Sundheds- og Omsorgsudvalget sig ret til at ophæve kontrakten, hvis Intervare ikke fremadrettet loyalt medvirker til at oplyse sagen og retter op på tidligere overtrædelse af arbejdsklausulen, og/eller hvis Intervare ikke implementerer den ændrede forretningsmodel senest pr. 1. november 2021 som lovet. Da der er t

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum