Esbjerg Kommune

Gåmaratoner skal få flere ud at gå

Del

Esbjerg Kommune og DGI Sydvest arrangerer i samarbejde med lokale idrætsforeninger gåmaratoner i Esbjerg, Bramming-Gørding og Ribe. Distancerne på 21,1 kilometer og 42,2 kilometer i et halvt eller et helt maraton deles op over fire gådage, så de fleste kan være med. Første tur starter i Esbjerg den 31. maj.

Nyd naturen sammen med andre, og få samtidig god motion på gåmaratoner i Esbjerg, Bramming-Gørding og Ribe. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
Nyd naturen sammen med andre, og få samtidig god motion på gåmaratoner i Esbjerg, Bramming-Gørding og Ribe. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.

Gåture er blevet en populær måde at komme ud at bevæge sig på og nyde naturen, ikke mindst i tiden med corona. Den udvikling vil Esbjerg Kommune og DGI Sydvest gerne understøtte ved at arrangere gåmaratoner i samarbejde med lokale idrætsforeninger. Fra 31. maj 2021 og frem til starten af september kan man komme ud at nyde sommerens landskaber og samtidig få motion sammen med andre på tre gåmaratoner i Esbjerg, Bramming-Gørding og Ribe.

Der er mulighed for at gå et halvt eller et helt maraton. De traditionelle maratondistancer på henholdsvis 21,1 km og 42,2 kilometer deles op, så de spredes over fire gådage a 5,3 kilometer eller 10,6 kilometer. På den måde kan de fleste være med. Det kræver kun gode sko, tøj efter vejret og lysten til at gå i et fællesskab.

Motion og fællesskab

- Med afsæt i partnerskabet Bevæg dig for livet arbejder vi i Esbjerg Kommune for, at flest mulige kan være fysisk aktive. Derfor glæder det mig meget, at borgere i hele Esbjerg Kommune nu får mulighed for at deltage i gåmaratoner i nærheden af, hvor de bor. Det er en rigtig god måde at få rørt sig på og skabe et fællesskab om det at gå, siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen.

Alle gåturene vil blive afviklet på en måde, så de gældende coronarestriktioner kan overholdes. Deltagerne vil komme til at gå i grupper, som både tager hensyn til, at man ikke går for mange, og til tempoet. Grupperne bliver sendt afsted, så dem, der går hurtigst, går først. Det sikrer, at man ikke skal krydse hinanden på ruten, og der vil heller ikke ske en ophobning af mennesker ved turens afslutning.

- Det er vores lokale foreninger i henholdsvis Esbjerg, Ribe og Gørding/Lourup, der stiller gåværter til rådighed, og de vil føre alle deltagere sikkert gennem turene. På alle ture sørger gåværterne for, at distancerne gennemføres på forskellige hastigheder, så alle kan være med, fortæller gangkonsulent hos DGI Sydvest, Danni Callesen.

Sådan kommer man med

Vil man med, kan man tilmelde sig på DGI’s hjemmeside, www.dgi.dk. Der er et deltagergebyr på 75 – 100 kr. afhængigt af, hvor langt og hvor mange dage man vil gå. Deltagerne får en medalje i træ og et stykke frugt.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune, tlf. 27 24 18 00

Arne Nikolajsen, direktør, Fritid Sundhed & Omsorg, Esbjerg Kommune,
tlf. 23 47 71 28

Danni Callesen, gangkonsulent hos DGI Sydvest, tlf. 23 62 76 54, danni.callesen@dgi.dk

Billeder

Nyd naturen sammen med andre, og få samtidig god motion på gåmaratoner i Esbjerg, Bramming-Gørding og Ribe. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
Nyd naturen sammen med andre, og få samtidig god motion på gåmaratoner i Esbjerg, Bramming-Gørding og Ribe. Foto: Torben Meyer, Esbjerg Kommune.
Download

Links

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Appel til unge og deres forældre: Skru op for samtalen og ned for musikken24.6.2021 10:17:41 CEST | Pressemeddelelse

Sommerfornemmelserne melder for alvor deres ankomst i denne uge, hvor flere børn og unge går på sommerferie. Syd- og Sønderjyllands Politi og Esbjerg Kommune ønsker god ferie med en appel til de unge og deres forældre: De unge skal huske at tage hensynet til andre med, når de mødes i festligt lag, og der er brug for, at forældrene er tydelige om, hvordan man fester og er sammen under åben himmel.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum