Egedal Kommune

Gå ad nye stier i Værebro Ådal

Del

Egedal og Roskilde Kommune præsenterer: 20 kilometer nye trampe stier med gangbroer, der fører dig tørskoet gennem den fantastiske natur i Værebro Ådal

To borgmestre mødes i Værebro Ådal.
To borgmestre mødes i Værebro Ådal.

Egedal og Roskilde kommune åbner nu 20 km nye trampestier, som giver adgang til at nyde et af de mest unikke naturområder i hovedstadsregionen.
Åen i Værebro-ådal udgør grænsen mellem Egedal og Roskilde Kommune. Men går man tur i området er grænsen ikke noget, man lægger mærke til. Og det er heller ikke meningen. For de to kommuner samarbejder fint over grænsen. Begge kommuner har lavet stier på hver deres side af kommunegrænsen men lavet fælles oversigtskort.

Værebro Ådal byder på enestående natur, der er så attraktivt at det endda tiltrækker Danmarks eneste ynglende storkepar. For selvom området ligger nær byer er naturen varieret og uberørt og strækker sig fra Ballerup i øst til Roskilde Fjord i vest.

Unikke naturoplevelser i Corona-tider
Størstedelen af Værebro Ådal ligger mindre end 2,5 meter over havets overflade og området består af ferske enge, moser og enkel­te større åbne vandflader. Der er derfor temmelig vådt – men en ny gangbro bringer dig tværs gennem rørskoven, hvor rørhøgen blandt andet kan opleves.
- Det er herligt, at man nu kan gå gennem rørskoven og opleve suset i sivskoven helt tæt på. Her i Corona-tiden har vi alle oplevet, hvor vigtigt det er, at kunne komme ud i naturen og hvor dejligt det er, når vi kan opleve noget nyt. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu kan præsentere nye stier til vores borgere, siger Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune.

Fredning i 2017
Værebro Ådal blev fredet i 2017 og de nye stier, der nu åbnes er en del af fredningen. Fredningen skal bla. beskytte områdets rige dyreliv. De mange næringsrige søer, hvoraf mange er tidligere tørvegrave, er nemlig vigtige levesteder for en række planter og dyr. Der er bl.a. observeret flere arter af frøer og salamandre, herunder både spidssnudet frø samt lille og stor vandsa­lamander. Alle arter er fredede og spidssnudet frø og stor vandsalamander er tillige beskyttet af Habitatdirektivets bilag IV. Også fuglene er glade for Værebro Ådal.
- I Roskilde Kommune kender vi jo alle sammen storkeparret i Gundsømagle. Det er her deres spisekammer er, og det er her, man kan være heldig at se dem. Nu har vi fået et stinet på i alt ca. 20 km fordelt på 8 ruter. Jeg synes det er en stor oplevelse at gå i området, siger Tomas Breddam, borgmester i Roskilde Kommune.

FAKTA:
Find vej og find beskrivelser på www.egedalkommune.dk/oplevVærebroÅdal og på www.roskilde.dk/udinaturen

Kontakter

Billeder

To borgmestre mødes i Værebro Ådal.
To borgmestre mødes i Værebro Ådal.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Ny bebyggelse med plads til fællesskab for alle aldre24.6.2021 18:13:10 CEST | Pressemeddelelse

2E Group opfører 226 boliger ved siden af det nye P-hus i Egedal By. Det blev besluttet af Egedal Byråd den 22. juni efter en udbudsrunde, hvor vinderen blev valgt ud af i alt fem forslag. Bebyggelsen bliver en kombination af rækkehuse, lejligheder, seniorboliger og ungeboliger, med adgang til haverum og fælles faciliteter til forskellige aktiviteter på tværs af generationer. Boligerne forventes at være klar til indflytning i efteråret 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum