Sikkerhedsstyrelsen

Fyrværkerikampagne 2015: Elever bliver filmskabere

Del

Elever fra flere end 300 skoler over hele landet er i gang med at producere deres egne film om fyrværkeri. Det sker som et led i Fyrværkerikampagne 2015, som Sikkerhedsstyrelsen og Sundhedsstyrelsen står bag.

Når raketterne skal skydes af nytårsaften, vil elever fra flere end 300 skoler i hele Danmark være bedre klædt på end de fleste til at håndtere skytset med omtanke.

Drenge og piger på femte årgang og opefter er nemlig i fuld gang med at sætte sig ind i, hvordan man skaber en film med sin mobiltelefon og formidler de vigtige budskaber om sikker brug af fyrværkeri.

Filmproduktionen er en del af Sikkerhedsstyrelsens fyrværkerikampagne 2015, og resultatet af elevernes anstrengelser kan ses på www.fyrvaerkeri.dk, Her er de første 30 film allerede blevet lagt op.

”Det er spændende at følge med i, hvad eleverne har fundet på i år. Hvert år bliver jeg imponeret over elevernes opfindsomhed,” siger Mette Cramon, der er kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.               

Skal selv formidle budskabet

Mette Cramon slår på, at idéen med at skabe sin egen film sikrer en bedre indlæring, end hvis eleverne eksempelvis bare skulle terpe rådene op til juleferien.

”De lærer helt klart mere på denne her måde, fordi de skal udtænke, hvordan de bedst formidler budskaberne,” siger hun.

Eleverne er med i en konkurrence om at vinde æren og biografbilletter til hele klassen, og vinderne i forskellige kategorier bliver fundet af et dommerpanel i uge 51.

 

De fem fyrværkeriråd

1. Brug altid beskyttelsesbriller

2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

5. Gå aldrig tilbage til en fuser


 

Læs mere på:

www.fyrvaerkeri.dk

www.sik.dk

Nøgleord

Kontakter

TIL REDAKTIONERNE:
Hvis I ønsker interview med elever og lærere fra en deltagende skole i jeres område, skal I kontakte PR-konsulent Marlene Grøftehauge på telefon 26 80 85 09 eller mail@marleneg.dk

For interview med Sikkerhedsstyrelsens kommunikationschef, Mette Cramon: Ring på telefon 25 43 16 53.

Links

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Nørregade 63
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum