Forsikring & Pension

Fyrværkeri skader stadig alt for mange

Del

Fest og fyrværkeri er en farlig cocktail. Det går især ud over børn og unge. Tænk dig godt om, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.


Fyrværkeri er hvert år skyld i, at alt for mange af os kommer til skade nytårsaften. Især raketter, batterier og ulovligt fyrværkeri giver alvorlige skader. Sidste år måtte 228 personer en tur på skadestuen - 27 med svære skader. Kun ca. tre ud af ti med skader brugte beskyttelsesbriller. To tredjedele af alle skader ramte unge under 26 år.

- Selvom det ikke kan gøre skaden god igen, så er det en god ide i det mindste at have forsikringerne i orden, hvis uheldet er ude nytårsaften. Både hvis man kommer til skade selv, og hvis man er så uheldig at gøre skade på andre eller deres ting, siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen.

- Indboforsikringen og ulykkesforsikringen er de vigtige forsikringer. Mangler man dem, så er det bedste råd at gå på forsikringsguiden.dk. Her kan man nemt sammenligne priser og dækninger på forsikringerne, inden man beslutter sig for at købe, siger Anja Lintrup Sørensen.

Tankeløs opførsel og for meget alkohol
Hun fortæller, at der er flere situationer, hvor forsikringerne ikke dækker i forbindelse med fyrværkeri. Det er især i forbindelse med tankeløs opførsel, ulovligt fyrværkeri og for meget alkohol.

- Du får ingen erstatning, hvis du tankeløst håndterer fyrværkeriet forkert og kommer til skade - fx holder en tændt raket i hånden. Det samme gælder, hvis du fyrer ulovligt eller hjemmelavet fyrværkeri af, oplyser Anja Lintrup Sørensen.

Forsikringen siger også stop, hvis skaden sker i forbindelse med fuldskab. Lad andre om at fyre af, hvis du er fuld.

- Hvert år sker der ulykker, fordi fulde personer kaster tændt fyrværkeri efter andre personer eller deres ting. I sådan en situation kan du ikke være sikker på, at din private ansvarsforsikring betaler erstatning til det uskyldige offer. Det risikerer du at skulle betale af egen lomme, siger Anja Lintrup Sørensen.


Gode råd til et sikkert nytår

- Køb kun godkendt fyrværkeri
- Hold dig væk fra hjemmelavet fyrværkeri
- Placer fyrværkeriet sikkert og tænd. Skynd dig væk
- Gå aldrig tilbage til en fuser
- Forsøg aldrig at slukke tændt fyrværkeri
- Brug altid beskyttelsesbriller. Både børn og voksne - også selv om I ser på
- Opbevar aldrig dit fyrværkeri i lommerne
- Kast aldrig med fyrværkeri efter andre
- Lad andre om at fyre af, hvis du er fuld.


27 alvorlige skader sidste år

- Antallet af fyrværkeriulykker er faldet lidt de seneste år – men ikke meget
- I alt blev 228 personer sidste år behandlet efter skader på landets hospitaler
- 27 skader var alvorlige. Ni af de alvorlige skader skete for børn og unge under 18
- To tredjedele af alle skader var unge under 26 år
- Kun tre ud af ti med skader brugte beskyttelsesbriller.

Kilde: Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital.

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - Pressetelefon 41 91 91 01

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk/

Forsikring & Pension er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Aldrig har taksering af autoskader været mere effektiv16.12.2020 07:25:39 CETPressemeddelelse

Det bedst mulige system til opgørelse af autoskader i Danmark har nu i 30 år sikret et effektivt samarbejde mellem autobranchen og forsikringsbranchen til gavn for forbrugerne. Og det stopper ikke her. Forsikring & Pension gør her status over det system, som brancheorganisationen etablerede til fri afbenyttelse for de professionelle aktører i markedet med 24/7-onlineadgang til vejledende reservedelspriser på stort set alle bilmærker.

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring24.11.2020 09:13:54 CETPressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvad gælder for unge bilister, som køber deres egen bil? Ved de, hvornår man har brug for en sælgeransvarsforsikring, eller om man kan få dækket sin stormskade, når der ikke har været registreret storm på ens adresse?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum