Fonden for Entreprenørskab

Fynske elever vinder sølv og bronze til DM i Entreprenørskab

Del

Støjabsorberende skillevægge til klasselokaler og app der skal skabe øget motivation til motion for unge via et bedre overblik over idræt i nærområdet. De ideer var så gode og gennemtænkte, at tre elever fra Skt. Hans Skole i Odense og tre elever fra Vesterdal Efterskole i Nr. Aaby torsdag den 15. april løb med 2. og 3. pladsen til Next Level - Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab for grundskoleelever.

Forén fra Vesterdal Efterskole. Foto: Claus Lillevang.
Forén fra Vesterdal Efterskole. Foto: Claus Lillevang.

I både Danmark, Grønland og Færøerne har elever i månedsvis været i gang med at udtænke innovative ideer, og finde ud af hvordan man helt konkret gør ideerne til virkelighed. Alle eleverne har arbejdet med innovation og entreprenørskab i skolen og været med i forløbet Next Level, som er for elever i 7.-10. klasse.

Torsdag den 15. april præsenterede de 16 bedste hold deres ideer ved Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, som Fonden for Entreprenørskab står bag. Mesterskabet blev holdt online og afviklet direkte fra Odense med Camilla Ottesen som vært, og krydret med inspiration til at være ung iværksætter af Casper Blom og musikalsk forkælelse af Patrick Dorgan.

Alle deltagerne havde forberedt sig grundigt og havde knivskarpe pitches parat, så dommerne var på hårdt arbejde, da de skulle vælge mellem de mange nytænkende og innovative ideer.

Støj og motion i fokus

Gruppen Sonority fra Skt. Hans Skole i Odense har opfundet en støjabsorberende skillevæg specialdesignet til skoler og klasselokaler, som skal reducere støj når der fx er gruppearbejde.

- Vi har det fantastisk! Det var en positiv overraskelse, selvom det kom lidt bag på os. Vores ide opstod, fordi vi oplever meget larm i undervisningen, specielt når der er gruppearbejde, hvor mange snakker samtidig. Så vi fandt på ideen om en skillevæg på hjul, som kan køres rundt, og som reducerer den lyd, der er i lokalet, lød det fra gruppen, som vandt 6000 kroner til klassekassen.

Gruppen Forén fra Vesterdal Efterskole løb med den samlede 3. plads for, som er en app, der skal gøre det nemmere for unge at finde foreninger og idrætsmuligheder i nærområdet og dermed inspirere flere 13-24-årige til motion.

- Vi har det virkelig godt og er meget lettede. Fra den første uge har vi været meget enige om, hvad vi ville arbejde med. Det har været udfordrende at arbejde over Zoom, men det har også gjort, at vi skulle tænke i nogle andre baner og prøve noget nyt, lød det fra gruppen, som vandt 4000 kr. til klassekassen.

1. pladsen gik til gruppen DUEL fra Færøerne, som har udviklet tre bæredygtige cremer baseret på egenskaberne i lokale ingredienser fra Færøerne som fx laksefedt og tang.

Alle deltagerne har arbejdet med temaet ”Det hjertesunde liv” i det entreprenante undervisningsforløb Next Level. Her prøver de kræfter med entreprenørskab på en spændende og lærerig måde ved at gå fra idé til handling.

Priserne blev overrakt virtuelt af Christina Fleuron fra Hempel Fonden, som støtter DM i Entreprenørskab.


Baggrund:

Fonden for Entreprenørskab står bag Next Level. Fonden arbejder for, at entreprenørskab skal være for alle, og hjælper skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Kontakter

Sonority: Nicolai S. Bæk (tlf: 42 37 06 02), Valdemar Skousen (tlf: 51 51 75 03) og Christoffer Bunkeflod

Forén: Kasper Vang (tlf: 28 90 18 69), Anna Aalund Mortensen (tlf: 20 14 45 57) og Frode Malik Rosing Mygh (tlf: 61 71 59 15)

Berit Bader Lemming, presse- og kommunikationskonsulent, Fonden for Entreprenørskab, berit@ffefonden.dk eller 31 75 34 81.

Billeder

Forén fra Vesterdal Efterskole. Foto: Claus Lillevang.
Forén fra Vesterdal Efterskole. Foto: Claus Lillevang.
Download
Sonority fra Skt. Hans Skole. Foto: Claus Lillevang
Sonority fra Skt. Hans Skole. Foto: Claus Lillevang
Download
Forén fra Vesterdal Efterskole pitcher deres ide. Foto Claus Lillevang
Forén fra Vesterdal Efterskole pitcher deres ide. Foto Claus Lillevang
Download

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffe-ye.dk

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Iværksætteri som valgfag i skolen styrker udsatte unge26.3.2021 10:35:16 CET | Pressemeddelelse

Unge med større tro på egne evner og styrkede kompetencer i at tænke kreativt og håndtere usikkerhed – det er resultaterne af projektet Iværksætterunge, der gennem to år har kørt i Aarhus Kommune. I projektet har seks skoler i samarbejde med lokale boligsociale indsatser tilbudt elever i 7.-9. klasse valgfaget Iværksætterunge, og en forsker har fulgt med på sidelinjen. Resultatet er, at iværksætteri som valgfag i skolen styrker udsatte unge og gør en positiv forskel i lokalområdet.

Ny undersøgelse skal kaste lys over iværksætteri på erhvervsuddannelserne5.3.2021 05:50:00 CET | Pressemeddelelse

Hver tredje iværksætter er faglært, og derfor er emner som regnskab, moms og markedsføring vigtige på erhvervsuddannelserne. Men hvor meget arbejder erhvervsuddannelserne egentlig med iværksætteri og forretningsudvikling? Og kan der gøres endnu mere? Det skal et nyt analyseprojekt, som Fonden for Entreprenørskab, Tænketanken DEA og Industriens Fond står bag, kaste lys over.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum