Fonden for Entreprenørskab

Fynske elever fra vinder to store idekonkurrencer ved Danish Entrepreneurship Festival 2021

Del

Med ideer der skal hjælpe gigt- og scleroseramte samt en virtuel garderobe, slog grupperne Grab It fra Strib Idrætsefterskole og ViVi Sizing fra Svendborg Handelsgymnasium alle iderige konkurrenter af banen, da de fredag den 26. november løb med sejren i Idekonkurrencen for hhv. grundskole og ungdomsuddannelse ved Danish Entrepreneurship Festival 2021.

Grab it - vinder af Idekonkurrencen for grundskoler
Grab it - vinder af Idekonkurrencen for grundskoler

Tusindvis af elever og studerende har i uge 47 dystet på gode iværksætterideer og -opfindelser til Danish Entrepreneurship Festival. Fredag den 26. november blev hele 11 vindere fundet ved et stort og festligt awardshow, og her løb grupperne Grab It og ViVi Sizing med priserne. 

Silikonebånd skal hjælpe folk med formindsket kraft i fingrene 

Grab It har arbejdet med et silikonebånd, som man kan sætte fingrene ind i og sætte ud over kopper, som gør det lettere at drikke af kopper for folk med formindsket kraft i fingrene, fx pga. gigt eller sclerose. Båndet sætter man ud over koppen, og det har med huller til fingrene, så man kun skal bruge håndleddet for at vippe koppen og ikke behøver holde stramt fast med fingrene om koppen.  

”Vi er ret overraskede og overvældede, men glade! Dommerne gav gode råd og god feedback i form af designbeskyttelse, og det vil nok være første skridt for os, hvis vi går videre med ideen. Det kunne være spændende at se, hvad vores projekt egentlig kan udvikle sig til, men vi har ikke lagt en decideret plan, for vi havde ikke regnet med at vinde.”, siger Kamilla Taasti, Stine Herse, Caroline Burns og Isabella Kjær Hansen fra Grab It. De vandt 10.000 kr. sponsoreret af Otto Bruuns Fond. 

Virtuel garderobe skal afhjælpe tøjspild 

ViVi Sizing har lavet en virtuel garderobe, så man online kan prøve tøjet og undgå at så meget tøj skal sendes retur som i dag. 

”Vi er rigtig glade, og det føles urealistisk at have vundet. Vi startede faktisk med en helt anden ide, men vi havde hele tiden bagtanken med at lave dette også. Vi ville gerne arbejde med ressourcespild i tøjindustrien og finde en løsning på det. Og så er et godt råd til andre at blive ved med at tro på det. Gør det selvom folk ikke siger, at det er en god ide, og bliv ved med at tro på det,” siger Mathilde Pedersen, Benedikte Ulrich, Frederikke Lauritsen, Ulrikke Lund Nielsen og Dikte Pedersen fra ViVi Sizing. De vandt 10.000 kr. sponsoreret af Otto Bruuns Fond. 

Del af festival fyldt med entreprenørskab og iværksætteri 

I hele uge 47 har Fonden for Entreprenørskab holdt Danish Entrepreneurship Festival 2021, hvor tusindvis af elever og studerende har dystet online i flere forskellige konkurrencer og kategorier delt ind efter aldersgruppe og uddannelsestype. Den allerstørste konkurrence er Idékonkurrencen, hvor flere end 1300 elever og studerende deltog. Derudover har de bedste hold fra hele landet dystet i opfinderkonkurrencen Projekt Edison for elever i 6.-7. klasse, ligesom der blev kåret en vinder af Da Vinci-konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne. Erhvervsskoleeleverne dystede i Kickstart Programme, mens studerende, der reelt er i gang med at starte virksomheder, dystede om at få et Mikrolegat. 

Ud over konkurrencerne har festivalen også budt på et undervisningsforløb, hvor lærere og elever har kunnet afprøve entreprenørskabsundervisning, hundredvis af erfarne erhvervsfolk har givet sparring på unge iværksætteres ideer og et stærkt felt af iværksættere, investorer og andre dygtige mennesker har holdt oplæg og delt ud af deres erfaring og viden. Camilla Ottesen og Brian Lykke har været ugens værter, og alle interesserede har kunne følge med live.  

Danish Entrepreneurship Festival 2021 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra William Demant Fonden, Dansk Industri, Facebook, Nordea, Odense Kommune, Otto Bruuns Fond, Taurus ejendomsadministration og Colliers international.  

Kontakter

Grab It: Kamilla Taasti, Stine Herse, Caroline Burns og Isabella Kjær Hansen, 42426015.

ViVi Sizing: Mathilde Pedersen, Benedikte Ulrich, Frederikke Lauritsen, Ulrikke Lund Nielsen og Dikte Pedersen, 29635687

Sigurd Schou Madsen, presse- og kommunikationschef, sigurd@ffefonden.dk, 91 37 31 10

Billeder

Grab it - vinder af Idekonkurrencen for grundskoler
Grab it - vinder af Idekonkurrencen for grundskoler
Download
ViVi sizing - vinder af Idekonkurrencen for ungdomsuddannelser
ViVi sizing - vinder af Idekonkurrencen for ungdomsuddannelser
Download

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Entreprenørskab skal være for alle, for det giver børn og unge evner til at skabe, forandre og gøre en forskel i verden. Det er Fonden for Entreprenørskabs vision, og det vi er drevet af i vores arbejde på skoler og uddannelser.

Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Målet er, at entreprenørskab skal være en naturlig del af undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Helt konkret arbejder Fonden for at sikre, at alle elever og studerende færdiggør skole og uddannelse med evner til at tænke nyt, se muligheder og omsætte ideer til værdi som både talentfulde iværksættere og værdifulde medarbejdere til gavn for Danmark. Vi kalder det entreprenant dannelse.

Fonden for Entreprenørskab er desuden det centrale nationale videncenter og omdrejningspunkt for udvikling af entreprenørskab i undervisningen på alle uddannelsesniveauer i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Flere unge kvinder bliver iværksættere på Sjælland7.12.2021 16:02:41 CET | Pressemeddelelse

Region Sjælland oplever en flot fremgang, når vi kigger på den procentvise udvikling af kvindelige iværksættere under 25 år Det viser det nye Iværksætterindblik 2021. Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.

Flere unge kvinder bliver iværksættere i Midtjylland7.12.2021 16:00:56 CET | Pressemeddelelse

Region Midtjylland oplever en flot fremgang, når vi kigger på den procentvise udvikling af kvindelige iværksættere under 25 år Det viser det nye Iværksætterindblik 2021. Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.

Flere unge kvinder bliver iværksættere i Syddanmark7.12.2021 15:59:04 CET | Pressemeddelelse

Region Syddanmark oplever en flot fremgang, når vi kigger på den procentvise udvikling af kvindelige iværksættere under 25 år Det viser det nye Iværksætterindblik 2021. Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om, hvordan det står til med dansk iværksætteri. Der er fokus på de nyetablerede virksomheder, både overordnet set og opdelt på parametre såsom geografi, køn, alder og uddannelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum