Fynsk koncern frasælger ejendomme i milliardhandel

Del

Den familieejede koncern TOGT A/S sælger samtlige boligejendomme til en af Nordens største ejendomsinvestorer, NREP. Salget af den store portefølje med knap 600 lejemål giver grobund til nye udviklingsprojekter hos koncernen, der har hovedsæde i Odense.

Ejerne bag TOGT har netop underskrevet en handel i milliardklassen - en transaktion, som betyder et frasalg af samtlige boligejendomme med knap 600 lejemål. Den nye ejer er NREP - Nordic Real Estate Partners, som er blandt Nordens største investorer på ejendomsmarkedet.

Der er tale om et salg af en samlet boligmasse på næsten 46.000 kvadratmeter, der er fordelt på 23 ejendomme i hhv. Odense, Svendborg og København.

Sælger af den store ejendomsportefølje, Mogens Tveskov, der er adm. direktør og medejer af TOGT, fortæller, at frasalget realiserer et enormt udviklingspotentiale for koncernen:

”Ved at sælge den del af porteføljen hvor de færdigudviklede projekter ligger, frigives der ressourcer, som skal fokuseres på nye udviklingsprojekter. Handlen med NREP er derfor langt fra et farvel til ejendomsbranchen – men derimod en unik mulighed for at indfri et nyt potentiale i TOGT-koncernen”.

De knap 600 lejemål er hovedsageligt lejeboliger i Odense, og NREP har i salgsprocessen fokuseret på det vækstpotentiale, man oplever i byen. Hos TOGT er frasalget af en lang række attraktive adresser en velovervejet beslutning, som har været længe undervejs.

”Det er en velovervejet beslutning, som naturligvis også har givet anledning til en smule vemod, når man efter mange års ejerskab sælger så stor en portefølje. Men vi er glade for og stolte over, at kunne overdrage en lang række veldrevne ejendomme til en visionær og kapitalstærk ejer”.

Et af selskaberne, som er frasolgt i handlen, er TOGT Odense ApS, der sidste år opnåede det hidtil bedste resultat i virksomhedens historie. Overskuddet landede på 69,9 millioner kroner før skat i 2020.

”Forud for den endelige handel har der været interesse fra flere forskellige investorer – både danske og internationale - men vi er meget tilfredse med, at det er blevet en velrenommeret og fremtidssikret investor som NREP, der nu overtager porteføljen," lyder det fra Mogens Tveskov.

 

FAKTA:

 

Handlen blev formidlet af Colliers International. I handlen blev TOGT rådgivet af Agenda Advokater og Deloitte, mens NREP var bistået af Bruun & Hjejle, PwC, Nordicals og COWI.

Parterne ønsker ikke at oplyse den præcise transaktionssum.

TOGT A/S er en familieejet koncern etableret i 1990. Der er delt ejerskab mellem de to søskende Mogens og Louise Tveskov. Siden 2010 har Mogens Tveskov været administrerende direktør i TOGT A/S.

TOGT A/S står bl.a. bag opførelsen af Odenses højeste bygning - TBT Tower – på 17 etager med kombineret bolig og erhverv. Her er boligerne solgt som ejerlejligheder og erhvervsdelen er fortsat en del af TOGT-koncernens portefølje.

Kontakter

Billeder

Information om TOGT A/S

TOGT A/S
Kottesgade 13
5000 Odense C

http://www.togt.dk

Følg pressemeddelelser fra TOGT A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.