Dansk Byggeri

Fyn er danmarksmester i udlicitering

Del

Fyn er den landsdel i Danmark, hvor flest private virksomheder slår græs eller rydder sne for kommunerne. Formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen håber, at den positive udvikling fortsætter, så Fyn kan blive den første landsdel, der når Dansk Byggeris mål om at udlicitere 70 procent af kommunernes driftstekniske opgaver.

Næsten 60 procent af de driftstekniske opgaver i de ti fynske kommuner blev sidste år udført af private virksomheder. På landsplan blev knap 44 procent af kommunernes opgaver udliciteret, viser tal fra Dansk Byggeri.

- Det glæder mig, at Fyn går forrest, når det gælder om at bruge de private virksomheder til kommunale opgaver. Men mange af kommunerne er stadig et stykke fra Dansk Byggeris mål om at udlicitere 70 procent. Derfor håber jeg, at kommunerne vil forsætte den positive udvikling og ikke gå i stå, siger formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen.

Odense og Svendborg i førertrøjen               
Fyns gennemsnit skyldes i høj grad Odense og Svendborg Kommune. Svendborg Kommune udliciterede omkring 62 procent af deres driftstekniske opgaver sidste år, mens Odense Kommune udliciterede knap 76 procent. Det giver Odense en fjerdeplads over de kommuner, der får flest af deres driftstekniske opgaver udført af private virksomheder på landsplan.

Resten af kommunerne på og omkring Fyn udliciterede mellem 36 og 59 procent de driftstekniske opgaver. Dan Johansen opfordrer kommunerne til at se Svendborg og Odense over skulderne og overveje, hvordan de selv kan lægge flere opgaver ud til private virksomheder.

- Der er flere fordele ved at lade de private virksomheder udføre kommunale opgaver inden for vej- og parkområdet. For det første er de private virksomheder vant til at arbejde for andre virksomheder og ved, at kvaliteten skal være i top, hvis ikke en anden skal overtage opgaverne. For det andet kan de private virksomheder ofte udføre arbejdet til en lavere pris, fordi de er vant til hård konkurrence og derfor sikrer en bedre udnyttelse af blandt andet redskaber, siger formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen.

Dansk Byggeri har beregnet, at kommunerne på Fyn samlet kan spare 31,4 millioner kroner, hvis de udliciterede lige så meget som Holstebro Kommune, der med 88 procent er den kommune i Danmark, der udliciterer flest opgaver på det driftstekniske område.

Fyn udliciterer mere
Kommunerne i og omkring Fyn har over de seneste år generelt udliciteret flere opgaver i vej- og parkområdet. De sidste ti år er den generelle udlicitering steget fra omkring 31 procent i 2007 til knap 60 procent i 2017.

Se i de vedhæftede filer en oversigt over udliciteringen på Fyn og en oversigt over udviklingen i kommunernes udlicitering fra 2007 til 2017. 

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Fyn Dan Johansen, telefon 20 12 62 55, dan@lh-gulve.dk,
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Fyn Mads P. Gede, telefon 24 60 05 22, mge@danskbyggeri.dk
Journalistpraktikant Caroline Schrøder, Dansk Byggeri, telefon 29 74 94 44, csc@danskbyggeri.dk

Vedhæftede filer

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum