Furesø Kommune

Furesøs foreninger har styret sikkert gennem nedlukningen

Del

Foreningernes vilkår har været stærkt påvirket under coronakrisen. En ny møderække skal give foreningerne et bedre greb om fremtidens udfordringer.

150 foreninger greb i maj og juni måned anledningen til at fortælle om konsekvenserne af forårets nedlukning i en spørgeskemaundersøgelse fra Furesø Kommune. Svarene har givet et øjebliksbillede fra en tid, hvor foreningerne ikke kunne tilbyde aktiviteter og socialt samvær. Men svarene kan også hjælpe med at identificere de udfordringer, foreningerne står overfor i fremtiden. Det fortæller Peter Rosgaard, centerchef i Furesø Kommunes kultur- og fritidsområde:

”Vi oplever, at hovedparten af vores foreninger har styret sig gennem krisen og hurtigt har tilpasset sig de nye forhold, som i foråret ændrede sig markant uge for uge. Dette bekræfter undersøgelsen. Vi er meget imponerede over foreningernes omstillingsparathed og samarbejdsevner i en krisetid,” siger han og fortsætter:

”Nedlukningen har også sat skub i en udvikling, hvor foreningerne skal tilpasse deres aktiviteter til nye og begrænsede måder at være sammen på og omgås hinanden. Det vil vi gerne hjælpe dem med,” siger Peter Rosgaard.

Ståsted for den begyndende dialog med foreningerne

Furesø Kommune inviterer nu foreningerne til et dialogmøde ’Foreningslivet med Covid19’, der tager udgangspunkt i foreningernes tilbagemeldinger samt DGIs og DIFs generelle indsigt i foreningslivet, og de udfordringer det har givet med en national og lokal nedlukning.

”En tendens blandt foreningerne er, at de har reageret på nedlukningen ved at have begrænset deres aktiviteter, og derfor også omkostningerne, samtidigt med at medlemmerne har været solidariske med deres forening og ikke har stillet krav om tilbagebetalinger af kontingentet, ” fortæller foreningskonsulent Søren Gøtzsche fra kultur- og fritidsforvaltningen.

”Men foreningerne er også bekymrede over de fremtidige lokaleforhold, som kan blive belastet af de begrænsede deltagerantal på holdene. Derfor håber vi at se så mange foreninger til mødet som muligt, så vi sammen kan komme godt i gang med den nye sæson,” afslutter han.

Nøgleord

Kontakter

Peter Rosgaard, centerchef i center for borgerservice, kultur og erhverv i Furesø Kommune, tlf. 72164784 eller pro@furesoe.dk
Søren Gøtzsche, konsulent i Furesø Kommunes kultur- og fritidsforvaltning, tlf. 72164006 eller sgo1@furesoe.dk

Billeder

Links

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Om dialogmødet ’Foreningslivet med Covid19’

Mødet finder sted torsdag d. 24. september kl. 17.30 til 19.30 på Furesø Rådhus, Stiager 2 i 3500 Værløse.

Der kan højst deltage 50 personer til mødet på grund af de lokale Covid19-restriktioner.

Tilmelding foregår på www.aktivfuresoe.dk -> Kurser for foreninger under fanen ’Min Forening’ eller på mail fritid@furesoe.dk 

Mødet er det første ud af syv arrangementer, som er skræddersyet til foreningslivet i Furesø Kommune:

22/10: Værktøjsaften for bestyrelsesmedlemmer.

9/11: Åben Skole-event.

19/11: Det er ikke svært at søge fondsmidler.

21/1: Unge i foreningslivet.

4/3: Sårbare børn i foreningslivet – hvordan?

8/4: Kom vidt omkring med forenings kommunikation.

Tilmelding finder sted på Aktiv Furesø under ’Min forening’.

 

Foto: Colourbox (kan eftersendes ved mail til kcu@furesoe.dk)

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum