Furesø Kommune

Furesøs erhvervsliv åbner dørene for ukrainske flygtninge

Del

Flere af de nye ukrainske borgere i Furesø er startet i arbejde hos lokale virksomheder.

Efter kun halvanden måned i Danmark er Annastasiia Kochyk fra Ukraine blevet en del af det lokale arbejdsmarked med et job hos  Asger Mortensen på Værløse Apotek.
Efter kun halvanden måned i Danmark er Annastasiia Kochyk fra Ukraine blevet en del af det lokale arbejdsmarked med et job hos Asger Mortensen på Værløse Apotek.

Da Asger Mortensen fra Værløse Apotek kontaktede Jobcenter Furesø for at få hjælp til at finde en ny medarbejder, var det ikke umiddelbart hans tanke, at vedkommende skulle være flygtning fra Ukraine. I dag har han ansat Annastasiia Kochyk kun halvanden måned efter, hun ankom til Furesø fra Ukraine.

”Vi har før rekrutteret via jobcentret med succes, og vi kan konstatere, at det er det rigtige match igen. Vi håber selvfølgelig krigen, slutter snart, så Annastasiia får mulighed for at vende hjem til sin familie i Ukraine, men indtil hun måtte vælge det, er vi super glade for at have fået en så engageret medarbejder,” fortæller apoteker, Asger Mortensen.

Siden Ruslands invasion af Ukraine i februar er 120 fordrevne ukrainere kommet til Furesø. Efter at have været indkvarteret hos furesøborgere, som har meldt sig som værtsfamilier, flytter størstedelen i disse uger til 'Ukrainehuset' og i egne boliger.

Nu har de første 18 ukrainske borgere fundet arbejde hos lokale virksomheder. En af dem er Annastasiia Kochyk på 21 år, som nu arbejder med at organisere medicin og sætte varer på hylderne i 15 timer om ugen på Værløse Apotek. Annastasiia studerer jura i Ukraine, hvilket hun heldigvis fortsat har mulighed for på afstand, da universitetet giver mulighed for, at de studerende kan deltage online. 

”Jeg kan rigtig godt lide at arbejde på Værløse Apotek. Jeg har en masse at lære stadigvæk, men er blevet taget rigtig godt imod, og det er positivt, at jeg har fundet et job, hvor jeg kan klare mig med engelsk”, siger Annastasiia Kochyk.

Nyankommne ukrainere har mange kompetencer

Annastasiia Kochyk er ikke den eneste ukrainske flygtning, som har fundet et job. 18 af de nye furesøborgere fra Ukraine har fundet jobs via jobcentret, og mange er i fuld gang med jobsøgningen.

”Indtil videre har 22 virksomheder henvendt sig i jobcentret med henblik på at ansætte ukrainske flygtninge. Det er glædeligt, at erhvervslivet er villige til at hjælpe. Vi kan kun opfordre til, at andre virksomheder gør det samme, hvis de har en stilling, som egner sig til en af kommunens nye ukrainske borgere”, udtaler Hasan Yilmaz (A), formand for Beskæftigelse og Erhverv.

Jobcentrets virksomhedsteam har haft samtaler om kompetencer og jobønsker med omkring 40 af de 64 voksne ukrainere, der opholder sig i Furesø. Denne screening har vist, at de ukrainske borgere er veluddannede og motiverede for at komme i arbejde. Flere er lærere, sygeplejersker eller har anden sundhedsfaglig uddannelse og flere er universitetsuddannede.

Det er til gavn for Furesøs virksomheder, mener næstformand for Beskæftigelse og Erhverv, Helle Vallentin (Ø):

”De nye ukrainske borgere har mange kompetencer, som kan komme virksomhederne til gavn, og mange er ivrige efter at finde arbejde. Som virksomhed vil man helt sikkert opleve medarbejdere, der er villige til at tage fat og som er indstillet på at lære nyt i den tid, de nu er her i landet,” siger Helle Vallentin.

Fakta

120 ukrainske flygtninge er pt bosat i Furesø. Af dem er 64 voksne og 56 børn.

108 har fået opholdstilladelse og er blevet visiteret til Furesø.

18 har indtil videre fundet arbejde.

Er du som virksomhed interesseret i at ansætte en ukrainsk flygtning, er du velkommen til at kontakte virksomhedskonsulent Anette Smith Ridder, tlf. 72165323

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Efter kun halvanden måned i Danmark er Annastasiia Kochyk fra Ukraine blevet en del af det lokale arbejdsmarked med et job hos  Asger Mortensen på Værløse Apotek.
Efter kun halvanden måned i Danmark er Annastasiia Kochyk fra Ukraine blevet en del af det lokale arbejdsmarked med et job hos Asger Mortensen på Værløse Apotek.
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum