Furesø Kommune

Furesøs budgetforslag i høring indtil 18. september

Del

Et samlet Furesø Byråd besluttede på byrådsmødet den 31. august at sende budgetforslag for 2023-2026 i høring. Høringsperioden løber frem til d. 18. september med et budgetborgermøde på Furesø Rådhus den 14. september.

Foto: Furesø Kommune
Foto: Furesø Kommune

For at sikre balance i budgettet vil det være nødvendigt i Furesøs samlede budget at spare i størrelsesordenen 50 mio. kr. i 2023 og 75 mio. kr. i 2024. Det skyldes i høj grad, at Økonomitaftalen mellem KL og regeringen ikke kompenserer kommunerne fuldt ud for stigende udgifter på en række områder:  Flere børn og ældre; stigende udgifter til voksenhandicap og specialtilbud til udfordrede børn; samt stærkt stigende energipriser. Herudover oplever Furesø i disse år stærkt stigende udgifter til flere førtids- og seniorpensionister.

”Det er afgørende, at vi har balance i Furesøs økonomi. Når vi oplever så store udgiftsstigninger, og vi ligesom øvrige kommuner ikke kompenseres for dem, er vi nødt til at spare. Vi må være ærlige at sige, at besparelserne vil kunne mærkes af borgerne på serviceniveauet og også påvirke medarbejderne i kommunen. Samtidig med besparelserne skal vi udvikle kommunen og finde nye løsninger sammen med borgere, foreninger og virksomheder, så vi på den længere bane kan bremse udgiftsstigningerne på de forskellige velfærdsområder. Det er ikke en let opgave, men det er den opgave, vi har”, siger borgmester Ole Bondo Christensen (A).

Udkast til budgetaftale

Budgettet er i høring fra den 2. september til den 18. september 2022. I høringsmaterialet er også vedlagt et første udkast til en budgetaftale, hvor man kan læse mere om ambitionerne for det gode børneliv, hvor færre børn og unge mistrives og får brug for specialtilbud. Der er også fokus på, hvordan Furesø kan lykkes med af fastholde dygtige velfærdsmedarbejdere og rekruttere nye samt om byrådets ambition om at afbureaukratisere og reducere regler og forretningsgange, der tager ressourcer fra den borgernære service.

Borgermøde om budgettet den 14. september

Onsdag den 14. september afholdes der borgermøde på Furesø Rådhus kl. 19-21. Man skal tilmelde sig borgermødet på forhånd, og man kan ved tilmeldingen markere, om der er bestemte områder, man er særligt interesseret i at få drøftet. Så vil der blive taget hensyn til dette under selve arrangementet.

”Jeg håber, mange vil engagere sig i løbet af høringsperioden. Vi har i byrådet en bunden opgave i forhold til at sikre balance i budgettet, men det skal ske i en god dialog med borgerne. Vi skal også fremover være en god kommune at leve i for børn, unge og ældre, og en god kommune at arbejde i for vores dygtige medarbejde. Det kræver, at vi i byrådet lytter før, vi træffer de nødvendige beslutninger”, siger Ole Bondo Christensen.

Tid og sted for borgermødet:

Borgermødet om budgettet afholdes onsdag den 14. september kl. 19-21 i Multisalen. Man skal tilmelde sig borgermødet på forhånd, og man kan ved tilmeldingen markere, om der er bestemte områder, man er særligt interesseret i at få drøftet. Man kan tilmelde sig på www.furesoe.dk/borgermoeder.

Find budgetforslaget og besparelseskataloget på www.furesoe.dk/hoeringbudget2023

Kontakter

Billeder

Foto: Furesø Kommune
Foto: Furesø Kommune
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum