Furesø Kommune

Furesøs brandkadetter kan snart trække i trøjen

Del

Lederskab, teambuilding og en fritid med indhold er noget af det, der venter de af Furesøs unge, der bliver brandkadetter hos Frederiksborg Brand & Redning

Frederiksborg Brand & Redning har indgået et samarbejde med SSP-indsatsen og Ungdomsskolen i Furesø Kommune omkring opstarten af et hold brandkadetter til september 2019.

Med Furesø Brandkadetter får Furesøs unge mellem 14 og 16 år mulighed for at prøve kræfter med det at være brandmand. Samtidig får de praktisk indsigt i brand og redning, for brandkadetterne bliver undervist af uddannede brandfolk, og undervisningen foregår på de frivillige brandfolks brandstation i Farum, Frivillig Station Furesø.

Det nye samarbejde begejstrer Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A), som ser store muligheder for Furesøs unge.
”Her kan vores unge få konkrete kompetencer, som de kan bruge i forbindelse med en fremtidig erhvervsrettet ungdomsuddannelse eller et fritidsjob. Brandkadetuddannelsen er med til at opbygge deres selvværd og give dem et sundt og stærkt fællesskab med andre unge og med brandfolkene. Så jeg venter mig meget af samarbejdet," siger han.

Deltagerne kan melde sig gennem Ungdomsskolen. Kommunens SSP-medarbejdere vil derudover bruge uddannelsen til at hjælpe unge, som kan have gavn af at lære, hvad det vil sige at indgå i et team og træffe selvstændige beslutninger. Som brandkadetter får deltagerne afprøvet forskellige roller som for eksempel holdleder, hvilket giver de unge værktøjer i forhold til personligt lederskab, teambuilding, kommandostrukturer, socialisering og omsorg. På et brandkadethold rustes deltagerne altså til at tage ansvar for eget liv og handlinger.

”Jeg er meget tilfreds med, at vi med Furesø Brandkadetter har mulighed for at gøre kommunens unge borgere endnu mere robuste. Som brandkadetter vil de unge både kunne navigere i en krisesituation og hjælpe deres medborgere, hvis uheldet skulle ske, men også få værktøjer til at skabe et sundt ungdomsliv. Og så skal det ikke være nogen hemmelighed, at det også er en langsigtet rekrutteringsstrategi, således at vi også i fremtiden vil have mulighed for at tiltrække dygtige deltidsbrandfolk i Frederiksborg Brand & Redning”, udtaler beredskabsdirektør, Kim Lintrup.

Fakta:
Tilmelding sker på ungdomsskole.dk

Undervisningen løber over 24 uger med tre timers undervisning fra kl. 17-20 hver tirsdag med opstart i uge 39.

Nøgleord

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum