Furesø Kommune

Furesøs borgere siger ja til vaccination

Del

Tilslutningen til vaccination blandt Furesøs borgere er helt i top. 93-100 procent af alle over 70 år er blevet vaccineret mindst én gang, viser data.

Samtlige Furesøborgere over 100 år er færdigvaccineret mod corona. For aldersgrupperne lige under gælder stort set det samme. Helt ned til de 70-årige Furesø-borgere er der en helt overvældende tilslutning til at blive vaccineret. Det viser data fra Statens Serum Institut.

”Furesøs borgere har taget godt imod vaccinationen, kan vi se på tallene fra Statens Serum Institut. Næsten alle siger ja tak. Vores samarbejde med de praktiserende læger i Furesø har gjort det nemt at blive vaccineret for de ældste borgere, der modtager kommunal hjælp. Det tror jeg også, vi kan se ud af tallene”, fortæller Anette Helt Hansen, områdeleder i Furesø Kommune.

Stor tilslutning til vacciner blandt 70-75-åriger

Blandt grupper, der ikke modtager kommunens hjælp i hverdagen, er tilslutningen også enorm. For de 75-årige Furesøborgere er 97 procent i et vaccinationsforløb, mens det gælder 95-96 procent af de 70-årige Furesø-borgere. Blandt de 65-årige, hvor ikke alle er blevet tilbudt vacciner endnu, er hele 85-87 procent i et vaccinationsforløb. Det tyder på, at tilslutningen i disse grupper også bliver høj.

Længere afstand mellem første og andet stik

I de første måneder af 2021 var der tre uger mellem første og andet stik. Dette er ændret til, at der går fem til seks uger fra man modtager første vaccinationsstik til andet stik. Det er for at få flere vaccineret første gang. Data viser nemlig, at vaccinationen dækker godt allerede 14 dage efter første stik. Forandringen betyder, at folk bliver færdigvaccineret senere. Det ser man især i gruppen under 75 år.

Alle danskere over 16 år vil blive tilbudt vaccination mod COVID-19. Når borgere tilbydes vaccination, får de et brev fra Statens Serum Institut via e-Boks. Brevet indeholder information om hvor, hvordan og hvornår, man kan blive vaccineret. I takt med, at Danmark modtager flere vacciner, bliver flere og flere tilbudt vaccination.

Kontakter

Anette Helt Hansen, Områdeleder for ’Sundhed, Træning, Aktivitet og Rehabilitering, og Sundhedsfaglig Uddannelsesenhed’ i Furesø Kommune, tlf. 72164333

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum