Furesø Kommune

Furesøs ansatte skal have coronapas

Del

Fra i dag, mandag den 6. december, vil alle ansatte i Furesø Kommune skulle have coronapas, når de er på arbejde. Det indføres for at passe på Furesøs udsatte borgere og medarbejderne i kommunen.

Så længe, corona defineres som en samfundskritisk sygdom, skal lærere, pædagoger, social- og sundhedsmedarbejdere og alle andre ansatte i Furesø Kommune have coronapas, når de er på arbejde. Det er samme krav, som stilles på statslige og regionale arbejdspladser og på mange private og kommunale arbejdspladser.

Lederne tjekker coronapasset mandag den 6. december eller første dag derefter, medarbejderen er på arbejde. Derefter bliver passet tjekket lejlighedsvist for eksempel ved smitteudbrud, ved arbejde med særligt sårbare borgere, ved tvivl eller andre årsager.

”Vi ønsker at passe på vores udsatte borgere og vores medarbejdere. Vi oplever stor ansvarlighed blandt medarbejderne. Derfor er vores udgangspunkt, at vi har tillid til, at alle vil leve op til kravet om at have et coronapas. Vi beder ikke medarbejderne om at vise coronapas hver gang, de møder på arbejde. Men for at komme godt i gang og sikre at alle er opmærksomme på kravet bliver alle bedt om at vise coronapas til sin leder mandag den 6. december. Derudover kan en leder bede om at se coronapas lejlighedsvist og efter behov”, siger kommunaldirektør Steen Vinderslev.

HovedMED, der er kommunens fælles samarbejdsorgan, har været inddraget i beslutningen og er enig i den.

”I HovedMED bakker vi fuldt op om en fælles løsning omkring kravet om coronapas for alle medarbejdere. Der er en god balance mellem tillid og nødvendigheden af, at vi sikrer os, at vi gør, hvad vi kan for at passe på borgerne og vores medarbejdere”, siger Jan Hanson, fællestillidsrepræsentant for pædagoger og næstformand i HovedMED.

Hvis en ansat ikke har et coronapas den 6. december, vil vedkommende blive bedt om at få det på plads inden næste arbejdsdag. Hvis man efterfølgende ikke har et coronapas, kan det medføre, at man bliver man sendt hjem uden løn.

Alle ansatte har i et brev i e-Boks fået besked om at skulle medbringe coronapas den 6. december.

Smitten stiger i Furesø Kommune. Derfor bliver alle medarbejdere også opfordret til at lade sig teste jævnligt. Furesøs medarbejdere, der er i konktakt med borgere gennem deres job på ældre- eller sundhedsområdet, skal fremover lade sig coronateste. Ugentligt, hvis de er vaccinerede og to gange ugentligt, hvis ikke de har fået mindst to stik.

Kontakter

- Jan Hanson, fællestillidsrepræsentant for pædagoger og næstformand i HovedMED, tlf. 6196 4005

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum