Furesø Kommune

Furesø Kommune vil hjælpe lokalt erhvervsliv

Del

Coronavirussen rammer Furesøs erhvervsliv hårdt, fordi der bliver færre besøg i butikker og mindre aktivitet i samfundet. Furesø Kommune fremrykker nu opgaver, der giver beskæftigelse og vil fremrykke betalingen for regninger. Desuden opfordrer byrådspolitikere alle til at handle lokalt.

”I Furesø Kommune gør vi alt, hvad vi kan for, at vores lokale erhvervsliv ikke bliver ramt for hårdt af coronavirussen. Vi er klar over, at de står i en meget vanskelig situation. Derfor er kommunen i gang med at fremrykke drifts- og anlægsopgaver på fx lukkede skoler og kommunale bygninger i det omfang det er muligt. Vi er også i gang med at gennemgå de konkrete muligheder for at betale regninger for færdigt arbejde ekstra hurtigt”, siger Hassan Yilmaz (S) formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv.

Kommunen betaler fortsat først, når en vare er leveret. Det gælder også vedligeholdelsesopgaver og byggeri. Men regningen bliver så vidt muligt fremrykke i forhold til den 30 dage betalingsfrist, der normalt gælder.

Det er også afgørende at købe lokalt, opfordrer Tine Hessner (R), næstformand i Udvalg for beskæftigelse og erhverv.

”Som borger i Furesø kan vi hjælpe vores lokale erhvervsdrivende ved at købe så meget ind lokalt som muligt. Brug take-away-muligheder, lokale webshops, ring og hør om du kan facetime med butikkerne og få vist og leveret varer. Mange butikker tilbyder allerede levering til døren og skriver flittigt på sociale medier om det. Derved er vi alle med til at gøre vores til, at vores lokale erhvervsliv overlever denne meget svære situation”, siger Tine Hessner (R), der er næstformand i Udvalg for beskæftigelse og Erhverv.

I Furesø Kommune har også prioriteret, at medarbejdere fra Center for Kommunale Ejendomme fuldtalligt på arbejde, sådan at opgaver, der løses af eksterne fx private håndværkere stadig løses. I 2019 lagde Furesø Kommune opgaver for ca. 800 mio. kr. hos 4206 forskellige private leverandører. Desuden er genbrugstationen i Farum åben for erhverv. Igen et forsøg på at sikre, at det lokale erhvervsliv kan fortsætte deres aktiviteter.

Kontakter

Hassan Yilmaz (S) formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv, tlf. 2145 0704
Tine Hessner (R), næstformand i Udvalg for beskæftigelse og Erhverv, tlf. 4119 6041

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum