Furesø Kommune

Furesø Brandkadetter melder klar til udrykning

Del

12 unge drenge og piger kan med stolthed kalde sig for de første uddannede brandkadetter i Furesø Kommune. Brandkadetterne er nu klar til at træde i de uddannede brandfolks fodspor.

12 unge fra Furesø kan nu ligesom uddannede brandfolk yde livredende hjælp og gå en fremtid i møde, hvor de har fået praktisk forståelse for brandbekæmpelse, sammenhold, teamarbejde, kommandostrukturer og sidst, men ikke mindst stoltheden og respekten ved at iklæde sig en indsatsdragt og brandhjelm. Lørdag den 13. juni bliver de nye brandkadetter fejret ved en ceremoni på brandstationen i Farum.

I oktober 2019 lød startskuddet for Furesøs første brandkadethold. Uddannelsen er et samarbejde mellem Frederiksborg Brand & Redning, Furesø Ungdomsskole og Furesø SSP - en enhed, der koordinerer samarbejdet mellem skole, socialforvaltning og politi. Med støtte fra Unge i Beredskabet samt Det Kriminalpræventive Råd har erfarne brandfolk kunnet undervise de unge i alt fra førstehjælp til fyrværkerilære og givet dem kompetencer, de ikke får på skolebænken.

Det har Ellen på 15 år blandt andet oplevet:

"Da jeg startede til brandkadet var jeg bange for at være alene, men fra første dag har vi alle været venner. Også selvom vi er vidt forskellige. At melde mig til brandkadet er måske det bedste, jeg nogensinde har gjort. Udover de fantastiske oplevelser, skader det ikke at kunne prale til familiefester, om hvordan man lige slukkede en oliebrand sidste tirsdag. Nu glæder jeg mig til, at jeg bliver 16, så jeg kan blive fritidsbrandmand," fortæller hun.

Det er dog ikke kun de unge, der er glade for det nye tilbud, fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A).

"Brandkadetterne har uddannet sig til at tage et ansvar for deres lokalsamfund, og måske endda blive den kommende generations brandfolk. De har fået en forståelse for, hvordan de kan redde andres liv og samtidig bedre mestre deres eget. Det er meget bekræftende, når vores unge på den måde forpligter sig og har lyst til at gøre en indsats for deres samfund. Det er dejligt at se, at det tværfaglige samarbejde har givet dem et helt særligt mix af faglige og personlige kompetencer," siger han.

Fremtidens medborgere og kommende brandfolk

”I Frederiksborg Brand & Redning er vi meget optagede af vores unge borgere og samarbejdet på tværs. Vi kan alle noget, og sammen kan vi endnu mere, hvilket samarbejdet med Ungdomsskolen og SSP er et rigtig godt bevis på. Jeg er derfor glad og stolt over, at så mange unge udviser interesse i det er være brandmand, for det er dem, der i fremtiden skal køre ud med blå blink, når en borger ringer 1-1-2”, fortæller beredskabsdirektør Kim Lintrup. Han lægger ikke skjul på, at han håber på at se nogle af de nuværende og kommende kadetter blandt Frederiksborg Brand & Rednings brandfolk i fremtiden.

----------------------------------------------------------------

Presseinvitation: Kom til fejring af brandkadetter

De 12 nye brandkadetter bliver fejret lørdag, d. 13. juni 2020 på Ryttermarken 13, 3520 Farum. Her vil de unge give en opvisning i deres kunnen, få overrakt deres beviser, og borgmester Ole Bondo Christensen holder tale for kadetter, forældre og samarbejdspartnere.

Pressen invitereres til at deltage i afslutningen, som foregår med et begrænset deltagerantal. Deltagelse kan aftales med  Muneeza Rosendahl, Frederiksborg Brand og Redning på tlf. 2499 1540 eller mdyro@fbbr.dk eller Rasmus Gorm Hansen, kommunikationskonsulent i Furesø Kommune, tlf. 7216 5382.

Nøgleord

Kontakter

Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A), tlf. 7216 5200
Beredskabsdirektør Kim Lintrup: kontakt Muneeza Rosendahl, Frederiksborg Brand og Redning, tlf. 2499 1540 eller mdyro@fbbr.dk

Rasmus Gorm Hansen, kommunikationskonsulent i Furesø Kommune, tlf. 7216 5382.

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum