VIA University College

Fuldt hus på pædagoguddannelsen i Grenaa

Del

Trods tilbagegang i antallet af ansøgninger er der stadig fyldt op på VIAs pædagoguddannelse i Grenaa, når de nye studerende starter til september.

I dag den 5. juli kl. 12 lukkede årets tilmelding til landets videregående uddannelser gennem kvote 1, hvor det alene er ansøgerens karaktergennemsnit fra ungdomsuddannelsen, der er adgangsgivende.

49 ansøgere har peget på VIA University Colleges pædagoguddannelse i Grenaa som deres første prioritet, og dermed som det sted de drømmer om at læse de næste 3,5 år. I alt har uddannelsen modtaget 114 ansøgninger.

Der er derfor langt flere ansøgninger end studiepladser. Antallet af studiepladser på blandt andet VIAs pædagoguddannelse er fastsat fra politisk side.

Stadig fyldte uddannelser

Sidste år var antallet af ansøgninger til pædagoguddannelsen i Grenaa 165, hvoraf 70 havde valgt den som sin første prioritet. Begge tal er dermed gået tilbage med ca. 30 %, men uddannelsen fyldes alligevel op.

Overordnet set er ansøgningerne med VIA som førsteprioritet faldet med 1,4 % sammenlignet med sidste år. Det er især de velfærdsrettede uddannelser til pædagog, lærer og socialrådgiver, der oplever en nedgang.

”Selv om søgningen til nogle af VIAs uddannelser i år er gået tilbage sammenlignet med sidste år, så har vi stadig langt flere kvalificerede ansøgere til mange uddannelser, end vi har studiepladser til. Derfor får vi langt de fleste studiepladser fyldt op,” understreger VIAs prorektor Louise Gade og tilføjer, at der altid i perioder er nogle uddannelser, der er mere populære og mere søgte end andre – for eksempel i kølvandet på medieomtale, eller hvor der er stor jobsikkerhed.

Derimod er der stor stigning i antallet af ansøgninger til de privatrettede uddannelser til fx ingeniør, bygningskonstruktør og professionsbachelor i Value Chain Management. Derudover er der en lille fremgang til sundhedsuddannelserne.

Kontakt for yderligere oplysninger

Jan Ankerstjerne
Uddannelsesleder på pædagoguddannelsen i Grenaa
T: 87 55 35 02
E: jaan@via.dk

Louise Gade
Prorektor ved VIA University College
T: 87 55 19 99
E: loug@via.dk

Helle Doktor Simonsen
Chef for Studieservice ved VIA University College
T: 87 55 10 20
E: heds@via.dk

Vivian Andersen Voldgaard
Journalist i VIAs kommunikationsafdeling. Vivian kan hjælpe til at få kontakt med uddannelsesdekaner eller andre i VIA.
T: 87 55 14 36
E: viav@via.dk

Fakta om VIA University College

  • VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab i både 2014, 2018 og 2019.
  • VIA er en professionshøjskole med cirka 19.000 studerende på mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland. VIA uddanner blandt meget andet til ingeniør, lærer, pædagog, sygeplejerske, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker.
  • VIA er med 20.000 kursister årligt en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i en række forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.
  • VIA har fokus på det internationale område gennem blandt andet uddannelseseksport, udenlandske studerende på VIAs uddannelser og danske VIA-studerende på praktik- og studieophold i udlandet.

Læs mere om VIA University College på http://www.via.dk/om-via/presse/kvote-1.

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum