Fuldt booket: Sommerhus-udlejning spænder ben for fremvisninger

Del

Mange flere danskere ser på bolig i årets store feriemåned, selv om udbuddet til salg er rekordlavt. Mange udlejede sommerhuse gør det sværere at vise frem, men aktiviteten lover godt for sensommeren, viser indeks.

Foto: Home
Foto: Home

Uge 32 er sidste uge før hverdagen for alvor vender tilbage på mange skoler og arbejdspladser, men danskerne har bestemt ikke holdt ferie fra boligmarkedet.

Fremvisningsindekset for juli fra Home og Danske Bank bekræfter travlheden. Antallet af fremviste villaer og rækkehuse steg 26,4 procent i forhold til juli 2019, ejerlejlighederne blev vist frem for 41,9 procent flere købere og sommerhusene tog igen førstepladsen med hele 50 procent flere fremvisninger.

Baggrund
Homes fremvisningsindeks er en måling af den aktuelle temperatur på boligmarkedet, da fremvisningsindekset indikerer, hvordan salget af huse, lejligheder og sommerhuse vil være i de kommende måneder. Indekset udarbejdes og udsendes hver måned i samarbejde med Danske Bank.


Mange fremvisninger og mange handler

”Boligmarkedet har været drøntravlt i juli med mange fremvisninger og mange handler, selv om vores ejendomsmæglere er ramt af, at der er tyndet alvorligt ud i udbuddet til salg, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home.

Home-kædens ejendomsmæglere har solgt 22 procent flere boliger i juli sammenlignet med for et år siden. 

Også den seneste måned er der forsvundet mange boliger fra nettet.

”Færre boliger til salg betyder, at der er færre boliger at fremvise. Så enkelt er det. Så fremvisningsindekset understreger, at der er ekstra pres på fremvisninger af de boliger, der er til salg, ” siger Michael Dalsager.


Optaget i sommerlandet

Ude i sommerhuslandet har situationen i år kun været endnu mere presset. Rigtig mange sommerhuse er fuldt udlejet i år på grund af corona.

”Det er velkendt for vores sommerhus-mæglere, men i år har det bare været ekstra svært at finde huller til fremvisninger, ” siger talspersonen fra Home.

Ifølge Home er både antallet af fremvisninger og salget af sommerhuse markant lavere i juli end i juni.

”Vi så en helt usædvanlig spurt i sommerhussalget op til ferien, hvor vi havde næsten dobbelt så mange fremvisninger og tæt på tre gange så mange handler i juni som for et år siden. I juli må vi ’nøjes’ med 50 procent flere fremvisninger og 35 procent flere solgte sommerhuse end sidste år, ” siger Michael Dalsager.


Ny vind i fremvisninger

Home forudser, at der i august og september kan komme ny vind i fremvisningerne af sommerhusene, selv om juni bød på det største sommerhus-boom i Home-kædens 30 år.

”Mange danskere fik sommerhusplaner i foråret efter coronanedlukningen og andre fremskyndede planerne op til ferien, så det har uden tvivl taget det største tryk af interessen. Omvendt ved vi også, at mange danskere har lejet et sommerhus i år, og hvis det har været en god oplevelse, plejer vi at se mange købere, der vender tilbage til området med et sommerhus-ønske på lommen, nu hvor det bliver nemmere at få en fremvisning, ” siger Michael Dalsager.

Fremvisningsindekset viser en fremgang på 1,9 procent fra juni til juli i antallet af fremviste villaer og rækkehuse.

”Det skyldes sandsynligvis, at de fleste er blevet hjemme på ferie i Danmark og måske lidt mere hjemme i nærområdet end normalt. Det lover godt for hussalget i sensommeren, ” siger Michael Dalsager.

Tal fra Boligsiden viser, at køberne lige nu kan vælge mellem 15,1 procent færre huse, 16,7 procent færre ejerlejligheder og hele 33,8 procent færre sommerhuse på landsplan sammenlignet med for et år siden. Med cirka 51.000 boliger til salg er udvalget det mindste for køberne siden midten af ’nullerne’.

Se det samlede fremvisningsindeks - inkl. udviklingen i regionerne - i den vedhæftede fil. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Foto: Home
Foto: Home
Download
Foto: Home
Foto: Home
Download
Foto: Home
Foto: Home
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.


home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2020.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum